Herkes Yapabilir! İşte 7 Bin Lira Ek Gelir Elde Etmenin Yolları

TAKİP ET

İsterseniz hâlihazırda çalıştığınız işimize devam ederek isterseniz emekli aylığınızı ek olarak ayda binlerce lira kazanma şansınız var. Sadece kısa süre içerisinde olacağınız bir eğitim ve deneyimlerinizi devletle paylaşarak ek gelir elde edebilirsiniz. Bu şanstan yararlanmak için başvurular Bu yıl 5 Kasım'da başlayacak ve 30 Kasım'a kadar devam edecek.

Kendi Mesleğinizi ya da işinizi bırakmadan ek geri kazanmaya hazır olun. Her ne kadar uzmanlık gerektiren bir iş olsa da herkes bir süre çalıştıktan sonra zaten Her işte uzman hale geliyor. Aynı zamanda Kazancı da oldukça iyi olan bu iş bilirkişilik. İş ve çalışma davaları başta olmak üzere mahkemeler hemen hemen her davada bilirkişi kullanıyor.

ADALET BAKANLIĞI’NA BAŞVURU YAPMAK GEREKİYOR

Bilirkişi olmak için başvuruları Adalet Bakanlığı kabul ediyor. Bilirkişi başvuruları Her yıl farklı tarihlerde yapılıyor. Bu yıl ise Adalet Bakanlığı bilirkişi başvuruları 5 Kasım 30 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Edevlet üzerinden Adalet Bakanlığı tarafından sunulan hizmetler bölümünden ‘elektronik imza’ veya ‘mobil imza’ ile Giriş yaparak “UYAP Bilirkişi Portal Girişi”nden başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Başvurunuzun kabul edilmesi durumunda 24 saat sürecek bir eğitim alacaksınız.

165-330 LİRA ARASI

Adalet Bakanlığı tarafından aranan başvuru şartlarında ilk Kriter 25 yaşını geçmiş olmak. Emekli ya da çalışan olmanız fark etmiyor özellikle emekliler için Bu iş tam biçilmiş kaftan. Yılda bir bilirkişi 300 dosya alabiliyor. Dosya başına bilirkişilere yapılan Ödeme ise 165 lira ile 330 lira arasında değişiyor. Eğer yılda 300 dosyaya bakarsanız aylık Kazancınız 4 bin lira ile 7000 lira arasında değişiyor. 

TAKDİR YETKİSİ OLURSA

Bilirkişilerin soru ve icra davalarında alacağı ücretler 165 lira iken iş davaları ve Kadastro ile ilgili davalarda 220, mülkiyet, marka ve asliye ticaret davalarında 330 lira ödeme yapılıyor. Fakat işin önemine göre hakim tarafından Bu ücret takdir yetkisi de kullanılarak artırabiliyor. Konunun önemine göre bir dosya için tek seferde 10000 veya 100 bin lira bile ödeme yapılabiliyor.

5 YIL DENEYİM GEREKİYOR

Şu anda Türkiye'de iş mahkemelerinde bulunan dava sayısı tam 2 milyon. Tabii ki Ceza Mahkemelerinde çok daha fazla dava bulunuyor. Bilirkişi olmak için herhangi bir işle uğraşmış olmanız yeterli. Fakat sizlerden istenen Tek şart yaptığınız İşte en az 5 yıllık bir deneyim sahibi olmak. Eğer sizin alanınızda ilgili olan bir davada hesaplama ya da teknik bilgiye ihtiyaç duyulması durumunda Adalet Bakanlığı sizden görüş talep ediyor ve dosya başına size ücret ödüyor.

BİLİRKİŞİ OLMAK İÇİN ARANAN ŞARTLAR

- T.C. vatandaşı olmak.
-25 ve üzeri yaşta olmak.
-En az 5 yıl mesleki deneyimi olmak.
- Herhangi bir suç kaydı olmamak.
- Meslekten atılmamış olmak.
-Kendi isteği dışında bir bilirkişi listesinden çıkarılmamış olmak.
-Başka bir adalet komisyonunun listesinde kayıtlı olmamak.

adalet bakanlığı bilirkişi bilirkişi başvuruları ek gelir ek iş ayda 7 bin lira gelir son dakika