Herkes Diken Üstünde Bekliyor! Kırbaç Kasırgası İstanbul'u Vuracak mı?

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul'da vurması beklenen orta Akdeniz'de oluşan tropik fırtına kırbaç hırkasının hareket yönünün değiştiğini Ege Denizi üzerine kadar geleceğini ve şiddetini azaltarak kuzeye yöneleceğini söyledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye'nin Batı kıyılarına yarın sabahtan itibaren etkilemesi beklenen ortak denizde oluşan tropik fırtınanın hareket yönünün değiştiğini Ve Mora Yarımadası'nda Ege Denizi üzerine kadar gelmesi burada şiddetini kısmen azaltarak kuzeye yönelmesinin tahmin edildiğini duyurdu.

"TROPİK FIRTINA ŞİDDETİNİ AZALTARAK KUZEYE YÖNELECEK"

Meteoroloji Genel Müdürü Volkan mutlu Coşkun, Türkiye'nin Ege kısımları ve Marmara'nın batısı bunda etkili olması beklenen tropik fırtına ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada fırtınanın yönünün değiştiğini duyurdu. Yarın sabah saatlerinden itibaren Türkiye'nin Batı kıyılarına etkilemesi beklenen ortak denizde oluşan tropik fırtınanın bugün yapılan son değerlendirmelere göre hareket yönünün değiştiğini belirten Coşkun, "Mora Yarımadası üzerinden Ege Denizi üzerine kadar gelmesi ve şiddetini kısmen azaltarak kuzeye yönelmesi tahmin ediliyor." dedi.

"EGE'DE METREKAREYE 100 KG ÜZERİNDE YAĞIŞ DÜŞMESİ BEKLENİYOR"

Marmara'nın batısı ve Ege kıyılarında beklenen rüzgarın Bu nedenle şiddeti ve yağış miktarının bir miktar azalmasının tahmin edildiğini belirten Coşkun, "Muğla, Aydın, İzmir ve Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri, Çanakkale ve Edirne'de pazar günü rüzgar hızının 70-90 km/saat, yağış miktarının ise metrekareye 50-75 kg civarında gerçekleşeceği, ancak Ege Denizi'nde açıklarda rüzgar hızının 100 km/saat ve üzerinde eseceği, yağışın ise metrekareye 100 kg üzerinde meydana geleceği tahmin ediliyor.” dedi.

 

meteoroloji son dakika kırbaç fırtınası kırbaç kasırgası tropik fırtına son dakika haberi hava durumu son dakika