Herkes Bunu Bekliyormuş! Bedelli Askerlik Başvurusunda Sayı Rekora Koşuyor

TAKİP ET

Son dakika haberi! Askerlik uygulamasından faydalanmak üzere başvuruların sayısında son durum açıklandı. Rekora koşan bedelli askerlik başvurularında şu an sayı 515 bini geçti. Başvuru işlemlerini tamamlayan yükümlü sayısı ise 170 bine yaklaştı. Bugün itibariyle 3 celp döneminden İlkinde temel askerlik eğitimi alacaklar kışlalara teslim olacak.

Son dakika haberi! Askerlik uygulamasından faydalanmak üzere başvuruların sayısında son durum açıklandı. Rekora koşan bedelli askerlik başvurularında şu an sayı 515 bini geçti. Başvuru işlemlerini tamamlayan yükümlü sayısı ise 170 bine yaklaştı. Bugün itibariyle 3 celp  döneminden İlkinde temel askerlik eğitimi alacaklar kışlalara teslim olacak.

Bedelli askerlik başvurusu için sayı şu anda 515 bini geçti. Yaklaşık 170 bin kişi ise başvurusunu tamamladı. Bugün bedelli askerlik uygulamasından ilk celp döneminde faydalanacaklar kışlaları da teslim olacak.

BİLGİ MESAJI GÖNDERİLMİŞTİ
Bedelli askerlik uygulaması kapsamında ilk celp döneminde  temel askerlik eğitimi için silahaltına alınacak yükümlülere temel askerlik eğitimi alacakları birlikleri sistem üzerinden öğrendi. Aynı bir zamanda birlikler  yükümlülerin cep telefonlarına bilgi mesajı olarak da gönderildi.

1. CELP DÖNEMİ BUGÜN, SON CELP 27 EKİM GÜNÜ

Milli Savunma Bakanlığı tarafından bedelli askerlikten faydalanmak isteyenler 3 adet döneminde temel askerlik eğitimi veriliyor. Birliklere Sevk işlemini iptal et dönemi için 15 Eylül ikincisi için 6 Ekim ve 3. sevkin ise 27 Ekim'de yapılacağı açıklanmıştı.

İLK 3 CELPTE YER ALMAYANLAR İÇİN KRİTİK TARİH 3 KASIM
6 Eylül tarihinde 2. dönemine ilişkin sevk bilgileri açıklanırken 3 adet dönemine ilişkin bilgiler ise 27 Eylül'de e devlet sistemi üzerinden açıklanacak. İlk 3 dönemde yer almayan diğer yükümlülerin celp planlaması ise 3 Kasım'dan sonra yapılarak ayrıca duyurulacak.

 

bedelli askerlik 1. celp dönemi son dakika bedelli askerlik uygulaması bedelli askerlik başvuruları