Herkes Bu Soruyu Merak Ediyordu! MHP Lideri Bahçeli "Cumhurbaşkanı Yardımcısı Olacak Mısınız" Sorusunu Cevapladı

TAKİP ET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti ile yapılan ittifak sonrasında herkesin merak ettiği o soruya yanıt verdi. Cumhurbaşkanı yardımcısı olup olmayacağına dair sorulara yanıt veren Bahçeli, 'Cumhurbaşkanı yardımcısı olmayacağım' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti ile yapılan ittifak sonrasında herkesin merak ettiği o soruya yanıt verdi. Cumhurbaşkanı yardımcısı olup olmayacağına dair sorulara yanıt veren Bahçeli, ‘Cumhurbaşkanı yardımcısı olmayacağım’ dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, geride bıraktığımız gece gazetecilerle akşam yemeğinde bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, erken seçim konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’la danışıklı dövüş yapmadıklarını söyleyerek, ‘Biz o karakterde bir parti değiliz.’ dedi. Cumhurbaşkanı yardımcısı olup olmayacağına dair soruları da yanıtlayan Bahçeli, ‘Cumhurbaşkanı yardımcısı olmayacağım, hükümette yer almayacağım, bunları yaparsak söylediklerimizi yalamış oluruz.’ dedi.

‘MHP ÇOK YÖNLÜ BİR FAALİYET ORTAYA KOYMUŞTUR’

Açıklamalarına devam eden Bahçeli, Türkiye’nin Anayasa değişikliği ile başlayan daha sonra halk oylamasıyla devam eden yönetim sistemi değişikliğini öngören süreci içinde MHP’nin çok yönlü bir faaliyet ortaya koyduğunu söyleyen Bahçeli, partisinin bu faaliyetler içinde önümüzdeki üç seçimin yanında bir erken seçim olabileceği düşüncesiyle hareket ettiğini belirtti. 

İLK SLOGAN BELLİ OLDU

Seçimle ilgili ilk sloganın belli olduğunu söyleyen Bahçeli, ilk olarak ortaya çıkan ‘Cumhur ittifakı millet aklı’ sloganından başlayarak bu Cumhur ittifakının milletin aklıyla ortaya çıktığını bu yüzden bu sloganı seçtiklerini belirtti. Diğer sloganlarında ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılacağını ekledi.

‘CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLMAYACAĞIM’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı yardımcısı olup olmayacağı ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunarak bu sorulara yanıt verdi. Bahçeli, ‘Cumhurbaşkanı yardımcısı olmayacağım.’ diyerek eğer böyle bir şey olursa söylenenlerin hepsini yalamış olacaklarını belirtti. 

 

Devlet Bahçeli MHP Cumhurbaşkanı yardımcısı Erken seçim AK Parti