Herkes Bu Formülün Peşinde! Lotonun Formülünü Çözen Matematikçi Tam 7 Kez İkramiye Kazandı

TAKİP ET

Avustralyalı bir Matematikçi, geliştirdiği formül ile lotodan 7 defa ikramiye kazandı. Talihli adam formülünü kimseyle paylaşmadı.

Avustralyalı bir Matematikçi, geliştirdiği formül ile lotodan 7 defa ikramiye kazandı. Talihli adam formülünü kimseyle paylaşmadı.

İsminin açıklanmasını istemeyen Avustralyalı Matematikçi son olarak Cumartesi günü yapılan çekilişte 6 sayıyı da doğru bilerek 4 milyon Avustralya doları tutarındaki büyük ikramiyeyi 9 kişiyle paylaştı.

FORMÜLÜNÜ KİMSEYLE PAYLAŞMADI

Alınan bilgilere göre, Matematikçi olan ve isminin açıklanmasını istemeyen adam yıllar önce bazı rakamların diğerlerinden daha sık çıktığını duyduğunu ve oynayacağı numaralar için bilgisayarda bir tablo geliştirdiğini söyledi. Formül hakkında bu ifadeleri kullanan Matematikçi daha fazla bilgi paylaşmadı.

7 DEFA İKRAMİYE KAZANDI

Daha önce kazandığı küçük ikramiyelerle beraber tam 7 defadır ikramiyenin sahibi olan adamın şimdiye kadar 421.753 Avustralya doları kazandığı öğrenildi. Kazandığı parayla evinin kalan borcunu ödeyeceğini belirten adam, bir adette çim biçme makinesi alacağını aktardı. 

DAHA ÖNCE BİR KADIN 9.6 MİLYON KAZANMIŞTI

Öte yandan geçtiğimiz Mayıs ayında da Melbournelü bir kadın ‘Özel’ numaralarını oynayarak elindeki 2 biletle lotodan 9.6 milyon Avustralya doları kazanmıştı.

 

Dünya haberleri Avustralya Sayısal loto Formül Matematikçi İkramiye