Her Şeyi Para İçin Yapmışlar! İşte O Hainler

TAKİP ET

Tunceli'de silahlı eylemlere katılan 3 teröristin yurtdışına kaçmasına yardım etmekle suçlanan sanık mahkemede para için yaptığını söyledi. Bursa'da terörle mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 21 eylül tarihinde Tunceli kırsalında faaliyet gösteren ve çok sayıda silahlı eylemlerde bulunan MKP/HKO mensubu 3 teröristin Bursa'ya geldiğini Belirleyerek operasyon düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan 11 kişiden 10'u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

11 sanık hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan dava açılırken yargılama başladı. Bursa 9 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu 10 sanık ile tutuksuz sanık sanık yakınları ve avukatları katıldı. Sanıklar, duruşmada örgütle alakaları olmadığını belirterek tahliye istedi.

Tutuklu sanıklardan E.S. Hakkındaki iddialardan haberi olmadığını arkadaş olan Sanığın misafirlerini ağırladığı ve bu misafirlerin terörist olduklarını bilmediğini evine Kabul etmeyeceğini iddia ederek, "Ben herhangi bir terör örgütüne üye değilim. Söz konusu şahıslar arkadaşım olan D.Ö.'nün misafirleriydi. D.Ö. bana misafirleri geldiğini ve misafir edip edemeyeceğimi sordu. Ben de gelip kalabileceğini söyledim. Örgüt üyesi olduğunu bilmiyordum. Ayrıca D.Ö.'nün de örgüt üyesi olduğunu bilmiyordum. Herhangi bir ilişkim yok"  ifadelerini kullandı.

PARA İÇİN YAPMIŞ

Adli kontrol şartı ile serbest bırakılan sandıkta benzer ifadeler kullanırken üniversite öğrencisi olduğunu ve farklılık için bazen insanın kafesinde çalıştığını sanan örgütsel bağlantısı olup olmadığını bilmediğini örgütü üyesi oldukları ve yurtdışına Kaçmak için D.Ö.'nün yardım ettiğini sonradan öğrendiği sanık M.A.'yı tanımadığını, sadece misafir olduğunu bildiğini ve ev arkadaşı C.B.Ş. ile sanığı E.S.'nin evine bıraktıklarını kaydeden O.Y. beraatini talep etti. Tunceli'den gelen örgüt üyesi sandık M.A.'yı misafir eden ve yurt dışına çıkmasına yardımcı olmakla suçlanan sanık D.Ö. de örgüt üyeliği suçunu kabul etmedi. Para karşılığında sanıklara Yardımcı olacağını ifade ederek, "Benim herhangi bir örgütle bağlantım yok. Söz konusu şahıslara para için yardım ettim. Ben onların yurt dışına çıkmasına yardım edecektim, onlar da bana parasını verecekti. Örgüt mensubu değilim ve olmadım"  dedi.  

 

bursa mahkeme terör örgütü son dakika