Her Satırı Ayrı Bir Olay! Annesinin Öldü Dediği Babasını e—devlet'ten Buldu Sonrası Şok…

TAKİP ET

İzmir'de ikamet eden 53 yaşındaki Kenan Bintaş isimli bir adam annesinin seneler önce çatışmada öldüğü dediği ve hayatında hiç görmediği babasını e-devlet'ten buldu. Oğlu Kenan Bintaş'ı ilk defa gören babanın söyledikleri ise herkesi şaşırttı.

İzmir’de ikamet eden 53 yaşındaki Kenan Bintaş isimli bir adam annesinin seneler önce çatışmada öldüğü dediği ve hayatında hiç görmediği babasını e-devlet’ten buldu. Oğlu Kenan Bintaş’ı ilk defa gören babanın söyledikleri ise herkesi şaşırttı.

Olay, İzmir’de meydana geldi. Alınan bilgilere göre, 53 yaşında olan Kenan Bintaş hayatı boyunca hiç görmediği ve annesi tarafından asker olduğu ve çatışmada öldüğünün söylendiği babasını e-devlet’ten buldu. E-devlet’te yeni hizmete açılan alt-üst soy sorgulama sisteminde baba tarafından kimseye rastlamayan Bintaş şüpheye düştü ve olayı detayıyla araştırmaya başladı. 

ANNESİ HER ŞEYİ ANLATTI

Nüfusunun kayıtlı olduğu Balıkesir Karesi ilçesinden kendi soy isminde kimseyi bulamayan Bintaş’ın baskıları üzerine annesi, babasının Balıkesir Ayvalık ilçesinde yaşadığını ve emekli bir öğretmen olduğunu söylediği öğrenildi. Annesinden öğrendiği bilgiler üzerine babasının kendisini nüfusuna alamayacağını söylediğini bunu öğrenmesinin ardından da babasız geçirdiği her yıl için 10 bin lira olmak üzere toplam 530 bin liralık manevi tazminat açtığı bilgilerine ulaşıldı. 

OĞLUNA YILLARCA GERÇEĞİ SÖYLEMEKTEN ÇEKİNMİŞ

İddialara göre, 74 yaşında olan Gülseren Bintaş gençlik yıllarında Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi yakınlarında bir kuru temizlemecide iş hayatına atıldı. Bu dönemde fakültede eğitim görmekte olan İbrahim F. ile duygusal ilişki yaşamaya başladı. Aradan geçen bir süre sonra Almanya’da işçi olarak çalışmak için başvuruda bulundu. Almanya’ya gitmek üzere Gülseren Bintaş’ta yapılan tetkiklerde hamile olduğunu öğrendi ve durumu İbrahim F.’ye bildirdi. Ancak İbrahim F. bu durumla ilgilenmedi olay sonucunda karnı büyümeye başlayan Gülseren Bintaş ailesinden uzaklaşarak İzmir’e yerleşti. Oğluna yıllarca gerçeği söyleyemeyen anne babasının asker olduğunu ve çatışmada hayatını kaybettiğini onu da hiç istemediğini söyledi. 

‘BABASIZ GEÇİRDİĞİM YILLARIN HESABINI KİM VERECEK?’

Annesini hiçbir şekilde suçlamadığını ve kendisini büyüttüğü için ona minnettar olduğunu söyleyen Kenan Bintaş, yıllar sonra bulduğu babasının kendisini çok kaba karşıladığını söyleyerek, ‘Ben bu yaşıma kadar babasız büyüdüm. Bu yılların hesabını kim verecek? Kim benim çektiğim acıları dindirecek? Amacım para, pul değil. Bu dava sonunda eğer kazanan taraf ben olursam paranın bir kısmını LÖSEV’e yada başka bir hayır kurumuna bağışlayacağım.’ dedi.

 

İzmir Balıkesir Baba E-devlet Öldü sandığı babası