Hedefte Yine Türkiye Var! Yunan Bakandan Haddini Aşan Sözler: "Yunanistan Afrin Değil"

TAKİP ET

Yunanistan Dışişleri Bakanı Kocais yine Türkiye'yi hedef alarak haddini aşan sözlerde bulundu. Türkiye ve Yunanistan'ın karşılaşma ihtimali ile ilgili soru karşısında küstah sözler kullanan Kocais, 'Yunanistan Afrin değil. Bunun sadece zararı olmaz, kaybetme riski de olur.' dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Kocais yine Türkiye’yi hedef alarak haddini aşan sözlerde bulundu. Türkiye ve Yunanistan’ın karşılaşma ihtimali ile ilgili soru karşısında küstah sözler kullanan Kocais, ‘Yunanistan Afrin değil. Bunun sadece zararı olmaz, kaybetme riski de olur.’ dedi.

Yunanistan’ın Dışişleri Bakanı Nikos Kocais, bir televizyon programında verdiği röportajda, Türkiye’yi hedef alan sözlerle küstah çıkışlarda bulundu. Türkiye ve Yunanistan arasında son dönemlerde yaşanan Kardak krizi ile ilgili bir soru üzerine çıkışta bulunan Dışişleri Bakanı Kocais, ‘Yunanistan Afrin değil.’ dedi.

‘YUNANİSTAN SERİNKANLI OLMAYA DEVAM EDECEK’

Türkiye ve Yunanistan arasında son dönemlerde yaşanan Kardak kriziyle ilgili sorulara yanıt veren Kocais, Yunanistan’ın olası tahrikler karşısında serinkanlı kalmaya devam edeceğini belirterek, Yunanistan’ın Türkiye ile yalnızca ‘Barış, dostluk ve karşılıklı çıkar’ sağlayacak iş birliği içinde yer almak istediğini belirtti. Ayrıca Kocais, Türkiye’nin Yunanistan’a saldırmayacak kadar zeki olduğunu da sözlerine ekledi.

‘YUNANİSTAN AFRİN DEĞİL’

Kocais kendisine yöneltilen, ‘Türkiye ve Yunanistan arasında olası bir karşılaşma’ sorusuna cevap olarak, ‘Yunanistan Afrin değil. Bunun sadece zararı olmaz, kaybetme riski de olur.’ dedi. 

‘TÜRKİYE ÇELİŞKİLERLE DOLU BİR ÜLKE’

Sözlerine devam eden Kocais, ‘Türkiye çelişkilerle dolu bir ülke’ diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kocais, ‘Erdoğan en çok bölgedeki enerji rezervlerine ilgi gösteriyor ve belki de Türkiye’nin bu rezervlerden faydalanmasında rolü olmadığı için biraz gerginlik hissediyor.’ dedi.

 

Dünya haberleri Yunanistan Türkiye Kardak Dışişleri Bakanı Nikos Kocais Açıklama Afrin