HDP'de Ahmet Türk Sesleri! Demirtaş'ın Yerine Geçecek İddiaları Gündeme Oturdu

TAKİP ET

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bir dahaki kongrede adaylığını koymayacağı açıklamaları sonrasında Demirtaş'ın yerine geçecek olan isimler arasında Ahmet Türk yer aldı. Ahmet Türk ise sağlık sorunları olduğunu söyleyerek aday olmayacağını duyurdu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın bir dahaki kongrede adaylığını koymayacağı açıklamaları sonrasında Demirtaş’ın yerine geçecek olan isimler arasında Ahmet Türk yer aldı. Ahmet Türk ise sağlık sorunları olduğunu söyleyerek aday olmayacağını duyurdu.

11 Şubat tarihinde yapılacak olan kongreye aday olmayacağını söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın adaylık açıklamasından sonra HDP’de yeni aday arayışları başladı. Adaylık için ortaya atılan iddialarda, daha önce görevden alınan Mardin eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün ismi de yer aldı. Genel Başkanlık için adı iddialarda geçen Ahmet Türk ise konu hakkında yaptığı açıklamada, sağlık sorunları dolayısıyla aday olmayacağını açıkladı.

‘KAPLAN’IN BU MESAJI DOĞRU DEĞİLDİR’

Eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, geride bıraktığımız günlerde Selahattin Demirtaş’ın yerine asla bir Türk geçemeyeceğine dair açıklamalarına ilişkin bu olayın büyük bir talihsizlik olduğunu ve Hasip Kaplan’ın bu tür Irkçı mesajlar vermesinin doğru olmadığını söyledi.

ADAY OLMAYACAĞINI AÇIKLADI

Ahmet Türk aday olacağı ile ilgili açıklamalarında, kendisinin sağlık sorunları olduğunu ve bu görev için aday olmayacağını belirtti. Genel Başkanlık görevinin genç ve dinamik kişilerin yapması gerektiğini söyleyen Türk, partinin adaylar için bölge konferansı gerçekleştireceğini ve bu kongreler sonrasında kongreye geçileceğini söyledi. Genel Başkanlık için sağlık durumunun el verimli olmadığını söyleyen Türk, böyle bir görev düşünmediğini açıklayarak iddialara son noktayı koydu.

 

HDP Genel Başkanlık adayları Ahmet Türk aday olacak mı Selahattin Demirtaş Kim aday olacak Eş Genel Başkanlık seçimleri