HDP'den Cumhurbaşkanı adayı açıklaması! 'En kısa zamanda açıklayacağız'

TAKİP ET

HDP'den seçimlere ilişkin dikkat çekici bir açıklamada bulunuldu. Seçimlerde kimi destekliyecekleri siyasi kulislerde merak edilirken HDP'den seçimlere ilişkin yeni bir açıklama geldi. HDP, Cumhurbaşkanı seçimi için kendi adaylarını çıkaracakları ifade etti. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yaptığı konuşmasında, "HDP kendi adayını çıkaracak, kendi adayını gösterecek ve seçimlere kendi adayıyla girecek" şeklinde konuştu. 

Haziran ayında yapılacak olan seçimlere aylar kala siyasi parti ve siyasilerden gelen açıklamalar vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Millet İttifakı'nın kimi aday göstereceği seçimin en merak edilen konusu olurken HDP'den adaya ilişkin önemli bir açıklama geldi. 

"HDP KENDİ ADAYINI ÇIKARACAK" 

Cumhur ve Millet İttifakında yer almadıklarını ifade eden HDP EŞ Genel Başkanı Pervin Buldan, seçimlere yönelik kendi adaylarını çıkaracaklarını ifade etti. 

Buldan katıldığı bir TV yayınında yaptığı dikkat çekici açıklamalarında, "Biz HDP olarak en kısa zamanda kendi cumhurbaşkanı adayımızı Türkiye halklarıyla paylaşacağız. HDP kendi adayını çıkaracak, kendi adayını gösterecek ve seçimlere kendi adayıyla girecek." ifadelerini kullandı. 

HDP cumhurbaşkanlığı