Hayata Daha Pozitif Bakmak İçin Ne Yapmalı?

TAKİP ET

Pozitif olmak, iyimser düşünüp hayatı tozpembe görmek demek değildir. Aksine pozitif düşünenler olumsuzluk karşısında yılmak yerine mücadele etmeye devam edenlerdir.

Olumsuz düşünce, insanın hayat kalitesini düşürür, iş hayatında verimsiz olmaya, özel hayatlarında ise mutsuzluğa iter.

O zaman hayata daha pozitif bakmak için neler yapılmalı bir bakalım…

Pozitif düşünce öğrenilebilir.
İlk kural yataktan hızlı bir şekilde değil de yavaş uyanmaya çalışın. Yataktan hemen çıkmak yerine bir süre yatakta uzanın, biraz esneyin ve yavaşça doğrulup yatakta biraz oturun. Şimdi yataktan güzel bir şekilde kalkıp tüm güne göğüs gerebilirsiniz.
Yataktan kalktıktan sonra bugünün çok güzel bir gün olduğunu kendinize söyleyin.
Yüzünüzü yıkarken aynaya bakarak; ben çok mutlu bir insanım deyin. Bu sayede güne kendinizi motive ederek başlayabilirsiniz.
Aynadan kendinizi bir iki dakika seyredin. Aynaya yaklaşıp kendinize gülümseyin, gülümsediğiniz zaman kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz.
Kahvaltıya başlamadan önce 2 su bardağı su içmeye özen gösterin. Su sayesinde güne daha zinde başlayacaksınız.
Gün içerisinde çok fazla kafeinli içecek tüketen biriyseniz, içtiğiniz kahve veya çay miktarı kadar miktar su içmeniz şarttır.
Gün içerisinde mutlaka en sevdiğiniz tempolu şarkıları dinlemeye çalışın. Duygusal şarkılardan uzak durun.
Mutlaka işten veya okuldan arta kalan zamanda, sevdiğiniz bir hobinizle ilgilenin. 
Aklınızdaki pozitif duygu ve düşüncelerin sayısını arttırın. Bilimsel birçok deneye göre, zihnindeki düşüncelerin çoğu olumlu olanlar daha mutlu oluyor.

 

hayata olumlu bakmak terapi hayata olumlu bakmanın faydaları hayata pozitif bakmak ne demek hayata pozitif bakmak istiyorum Hayata Daha Pozitif Bakmak İçin Ne Yapmalı