HAVELSAN Genel Müdürü Uyardı! Akıllı Telefonlarla Ortam Dinlemesi…

TAKİP ET

HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay sosyal medya sitelerinde gezinirken sohbet sırasında konuşulan ve ile ilgili içerik ile karşılaşılmasının akıllı cihazlar tarafından kullanıcıların dinlen düşmesine atma getirdiğini söyleyerek, "Bu durumun önüne geçmek için akıllı cihazlara yüklenen uygulamaların kamera ve mikrofon erişimlerinin kapatılması gerekiyor." dedi.

AA muhabirine önemli açıklamalar yapan HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, Akıllı telefonların ortamda konuşulanları düzenli olarak dinlediğine ilişkin çeşitli iddialar olduğunu belirterek, Söz konusu uygulamanın hedefle reklam oluşturma amacıyla yapıldığı yorumlarının bulunduğunu da dile getirdi.
Sosyal medya hesaplarında kişilerin sohbet ortamlarında yaptıkları konuşmalara ilişkin Reklamların yer alması üzerine "Biri bizi dinliyor" iddialarının gündeme geldiğine dikkati çeken Atalay, "Bazı mobil uygulamaların kullanıcı sözleşmelerinde 'ortamdan ses kaydı yapabileceğine ilişkin ifadeler bulunuyor. Bu konunun yasal olup olmadığına ilişkin çeşitli görüşler ve iddialar var." dedi.
Kişiselleştirilmiş reklam oluşturmak amacıyla şirketlerin web sitelerinde ve uygulamalarda etkinliğin katkıda bulunmak için giderek daha gelişmiş teknoloji kullandıklarına dikkat çeken Atalay, "Sosyal medyada gezinirken veya web sitesine bakarken, arkadaşınızla konuştuğunuz ögenin reklamını karşınızda bulunuyorsunuz. Bu durum mikrofonları açık olan akıllı cihazlar tarafından dinlenildiği şüphesini akla getiriyor." diye konuştu. 
Atalay böyle bir durumun yaşanmaması için akıllı cihazlara yüklenen uygulamaları kamera ve mikrofon isimlerinin kapatılması gerektiğine dikkat çekerken söz konusu cihazlarda kamera ve mikrofon erişimlerinin devre dışı bırakılması ile Casus yazılımlar gibi zararlı yazılımlara karşı da belirli ölçüde korunmanın sağlanabileceğini söyledi.

 

son dakika havelsan telefon akıllı telefon son dakika haberi