Hatay'da Yakalanan DEAŞ'lı Teröristten Kan Donduran İtiraflar

TAKİP ET

Yıllarca terör örgütü DEAŞ için savaştıktan sonra Kaçak yollarla Türkiye'ye gelen Suriyeli Hasan Muhammed N., geçtiğimiz günlerde Hatay'da yakalandı. İfadesinde çarpıcı şeyler söyleyen Hasan Muhammed N. Terör örgütü DEAŞ'a katılan Suudi Arabistanlı Emir finansçıların olduğu ve Fransız bilgisayar uzmanlarının da katıldığını belirtti.

Yıllarca terör örgütü DEAŞ için savaştıktan sonra Kaçak yollarla Türkiye'ye gelen Suriyeli Hasan Muhammed N.,  geçtiğimiz günlerde Hatay'da yakalandı.  İfadesinde çarpıcı şeyler söyleyen Hasan Muhammed N. Terör örgütü DEAŞ'a katılan Suudi Arabistanlı Emir finansçıların olduğu ve Fransız bilgisayar uzmanlarının da katıldığını belirtti.

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda,  terör örgütü deaş için savaşan Suriye uyruklu Hasan Muhammed N’nin Tel Rıfat, Azez, Cerablus ve Deyrizor bölgelerinde örgütün köşeye sıkışmasının ağzından Kaçak yollarla Türkiye sınırını geçtiği Hatay'a geldi bilgisine ulaştı. Hatay İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri bu yönde çalışmalarını yoğunlaştırarak yaşlı teröristin kaldı evi belirledi.  Geçtiğimiz hafta eve baskın düzenleyen ekipler teröristi gözaltına aldı. 

DİNİ VE ASKERİ EĞİTİM ALMIŞ
Terörle mücadele şube Müdürlüğü'nde sorgulanan DEAŞ’lı terörist,  yıllarca ders için savaştığını kabul etti.  2013 yılında örgüte katıldığını söyleyen terörist örgütün kendisi hakkında geniş çapta bir tahkikat yaptığımı Daha sonra da kendisine askeriye ve dini eğitim verildiğini söyledi.  Eğitim aldıktan sonra Rusya, Ürdün ve Lübnan'dan kişilerle birlikte Tel Rıfat’taki Minniğ Havaalanı çevresinde yapılan kuşatma görevinde yer aldığını söyledi. Yas içinde bulunduğu süre boyunca 90 dolar aylık aldığını söyleyen terörist,  Türkiye'ye geliş nedeninin Eylem yapmak olmadığını hayatını tekrar kurmak için geldiğini söyledi.

BİRÇOK KİŞİ İNTERNETTEKİ VİDEOLARDAN ETKİLEMEK KATILIYORUM
DEAŞ’lı Hasan Muhammet N.,  terör örgütünün İslam Devleti ismini kullanarak tüm dünyada ilgi çekmeye başladığını belirterek,  birçok kişinin internette dolaşan videolardan etkilendiğini ve bu nedenle DEAŞ’a katıldığını söyledi.  Daha sonra Gerçeği görüp ayrılmak isteyen kişilere izin verilmediğini söyleyen terörist canlı bomba tarzı eylemlerin ise özellikle ikna olmuş kişilere yaptırıldığını söyledi.  Canlı bomba eylemlerini yapacak kişilerin gizli evlerde kaldıklarını belirten Muhammed,  Avrupa'da yapılan canlı bomba eylemlerinin DEAŞ’ın en üst düzeydeki istihbarat emirlerinin bilgisi dahilinde olduğunu dile getirdi.  DEAŞ’ın bir devlet gibi hareket ettiğini söyleyen terörist,  tamamen devlet gibi yönetim birimlerini ayrıldığını örgüt içinde her birimin gizlilikte yönetildiğini dile getirdi.