Hatay'da Türkiye'yi Kana Bulamak İçin Hazırlanan 5 Canlı Bomba Ele Geçirildi!

TAKİP ET

Hatay'dan gelen bilgiye göre 5 canlı bomba ele geçirildi. Yapılan operasyonlarla Suriye'den Türkiye'ye geçtiği belirlenen 5 canlı bombanın yakalandığı bilgisi alındı. Gelen bilgilere göre canlı bombalardan ikisi Türk, üçü Suriye uyruklu 5 canlı bombanın Hatay başta olmak üzere yakın çevredeki illeri hedef aldığı bilgisi alındı.

Hatay’dan gelen bilgiye göre 5 canlı bomba ele geçirildi. Yapılan operasyonlarla Suriye’den Türkiye’ye geçtiği belirlenen 5 canlı bombanın yakalandığı bilgisi alındı. Gelen bilgilere göre canlı bombalardan ikisi Türk, üçü Suriye uyruklu 5 canlı bombanın Hatay başta olmak üzere yakın çevredeki illeri hedef aldığı bilgisi alındı. 

Hatay sınırında yapılan ve MİT ile güvenlik güçlerinin ortak olarak yürütmekte olduğu operasyonda 5 canlı bombanın yakalandığı öğrenildi. Verilen bilgiye göre bu canlı bombaların Türkiye’ye kaçak yollarla giriş yaptığı söylendi

İKİSİ TÜRK ÜÇÜ SURİYE UYRUKLU
Gelen bilgilerde Hatay’da yakalanan ve üzerinde canlı bomba bulunan teröristlerin ikisinin Türk, üçünün ise Suriye uyruklu olduğu bilgisi alındı. Bu 5 canlı bombanın Hatay dahil olmak üzere ilin çevresinde bulunan diğer illeri hedef aldığı öğrenildi. Operasyon ile yakalanan ve hemen etkisiz hale getirilen 5 canlı bomba sorguları yapılmak üzere emniyete götürüldü.

HATAY VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA
Yakalanan 5 canlı bomba ile ilgili Hatay Valiliğinden açıklama geldi. Yapılan açıklamada, ”Suriye’den ülkemizde canlı bomba eylemi yapmak üzere gönderilen beş eylemci, Hatay Mit Daire Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü birimleri tarafından 23 Haziran 2017 Cuma günü gerçekleştirilen müşterek operasyonla, Hatay il merkezine ulaşmadan yakalanmıştır. Etkisiz hale getirilen eylemcilerden ikisinin vücuduna sarılı ve patlamaya hazır halde yakalanan intihar kemerleri, herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadan ele geçirilmiştir. Teröristler ile birlikte ele geçirilen canlı bomba yeleklerinde yapılan ilk incelemede patlayıcıların parça tesirli el bomba fünyeli olduğu anlaşılmıştır. Yakalanan üçü Suriye, ikisi Türk uyruklu beş kişi gözaltına alınmış olup, olayla ilgili çok yönlü soruşturma sürdürülmektedir" denildi.

hatay son dakika canlı bomba terörist