Hatay'da İnsan Kaçakçıları ve Jandarma Arasında Çatışma: 1 Ölü 5 Yaralı

TAKİP ET

Hatay'da gelen ilk bilgilere göre jandarmanın 'dur' ihtarına uymayan insan kaçakçılarının bulunduğu araç içinden jandarmanın üzerine ateş açıldı. Karşılıklı çıkan çatışmada araçta yer alan kaçakçılardan 1'inin öldüğü 2'sinin de yaralandığı öğrenildi.

Hatay’da gelen ilk bilgilere göre jandarmanın ‘dur’ ihtarına uymayan insan kaçakçılarının bulunduğu araç içinden jandarmanın üzerine ateş açıldı. Karşılıklı çıkan çatışmada araçta yer alan kaçakçılardan 1’inin öldüğü 2’sinin de yaralandığı öğrenildi.

Olay, Hatay Altınözü ilçesi Çetenli Mahallesi girişinde meydana geldi. Girişte içerisinde insan kaçakçılarının bulunduğu belirlenen araçtan jandarma ekipleri üzerine ateş açıldı. Jandarma ekiplerinin açılan ateşe anında karşılık vermesi üzerine karşılıklı çatışma yaşandı. Çatışma sonucunda araç içinde bulunan 1 kişi hayatını kaybederken 5 kişi de yaralandı.

JANDARMANIN ÜZERİNE ATEŞ AÇTILAR

Olayın öğle saatlerinde yaşandığı öğrenilirken sınırdan kaçak göçmen taşıdıkları öne sürülen bir minibüs ve ona öncülük ettiği belirlenen bir aracın Altınözü Oymaklı Mahallesindeki girişte devriye görevinde olan jandarma ekiplerinin dikkatini çekti. Jandarma ekipleri araçlardan şüphelenerek ‘dur’ ihtarında bulundu. Araçların ‘dur’ ihtarına uymamasıyla birlikte minibüse öncülük eden araçtan jandarmanın üzerine ateş açıldı. Ateş açılması ile birlikte minibüs ve öncülük eden aracın olay yerinden hızla kaçmaya başladığı öğrenildi.

KAÇAN ARAÇLAR ARANIYOR

Jandarma ekiplerinin kaçan otomobil ve minibüsün peşine düşmesi ile öncülük eden araçtan jandarmaya bir kez daha ateş açıldı. Jandarmanın da ateşe karşılık vermesi ile karşılıklı çatışma başladı. Çıkan çatışma sonucunda göçmen kaçakları taşıyan minibüsün içinde bulunan 1 kişinin öldüğü 5 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Yaralıların hastaneye sevk edildiği öğrenilirken plakası henüz belirlenemeyen otomobilin bulunması için arama çalışmaları başlatıldı. 

 

hatay insan kaçakçıları jandarma çatışma 1 ölü 5 yaralı dur ihtarı