Hatay Valisi Polislere Saldırarak Kaçan Teröristlerle İlgili Açıklama Yaptı! "PKK Tarafından Yapıldığı Kesin"

TAKİP ET

Hatay'da Toros markalı bir araç tarafından devriye görevinde olan polislere yapılan saldırıyla ilgili Hatay Valisi Erdal Ata açıklamalarda bulundu. 2 Polisimizin şehit olduğu saldırıyla ilgili Vali Ata, olayın PKK tarafından yapıldığının kesin olduğunu söyledi.

Hatay’da Toros markalı bir araç tarafından devriye görevinde olan polislere yapılan saldırıyla ilgili Hatay Valisi Erdal Ata açıklamalarda bulundu. 2 Polisimizin şehit olduğu saldırıyla ilgili Vali Ata, olayın PKK tarafından yapıldığının kesin olduğunu söyledi.

Hatay’da gece saatlerinde devriye görevinde olan polislere Toros markalı araçtan yapılan silahlı saldırı sonucunda 2’si ağır olmak üzere 3 polis yaralanmış ve yaralı polislerden 2’si şehit olmuştu. Yaşanan olayla ilgili Hatay Valisi Erdal Ata açıklamalarda bulundu. olayın araştırılmaya devam ettiğini belirten Ata, tespitler sonucunda olayın PKK tarafından yapıldığının kesin olduğunu ve kaçan teröristlerin yakalanması için hem emniyet ekipleri hem de Jandarma birliklerinin arazi de geniş çaplı operasyon yaptıklarını belirtti. 

VALİ ERDAL ATA DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

Yaşanan saldırı ile ilgili makamından açıklamalarda bulunan Ata, Antakya ilçesi girişinde bulunan çevrede Bölge Trafik Amirliğinin yer aldığını ve sabit kontrol noktası bulunduğunu belirterek zaman zaman bu noktadan kaçmak isteyen araçların tali yolunu kullandığını söyledi. Yapılan bu kaçışları engellemek için akşam saat 21.00-22.00 sularında eski İskenderun Karayolu’nda polis ekiplerinin görev yaptığını söyleyen Ata, görevin değişkenli şekilde yürütüldüğünü ve bir ekibin görevi bittiğinde diğer ekibin göreve geçtiğini aktardı. Ata, saldırının bir ekip yarıldıktan hemen sonra ikinci ekip bölgeden ayrılmak üzereyken düzenlendiğini söyledi. Saldırıda şehit olan 2 polis için başsağlığı dileyen Ata, yaralı olan ve tedavisi süren diğer polisin hayati tehlikesinin olmadığını da aktardı.

 

hatay vali erdal ata açıklama teröristler polis saldırı şehit PKK