Hatay'da kontrollü yıkımda evi zarar gördü; şantiye şefini tüfekle öldürdü

TAKİP ET

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, bir yıkım olayı kanlı bir trajediye dönüştü. Ağır hasarlı bir binanın yıkımı sırasında yaşanan olay, şok etkisi yarattı. 

Olay, Sanayi Mahallesi'nde gerçekleşti. 6 Şubat tarihli deprem sonrasında ağır hasar gören bir binanın yıkım işlemi sırasında, yıkılan molozlar çevreye savruldu ve yan taraftaki sağlam apartmanın duvarına zarar verdi. Molozların çevreye saçılması, bina sakinleri ile yıkım ekipleri arasında bir tartışmaya neden oldu. Tartışmanın tırmanarak gerginleşmesi sonucu şirket sahipleri, yıkım işlemine ara verip bölgeden ayrıldı.

Ancak, bu gergin atmosfer içinde sinirlerine hakim olamayan T.Ş. (56), olayın ardından şirketin şantiyesine giderek tartıştığı şantiye şefi Mustafa Açıcı (42)'ya pompalı tüfekle saldırdı. Açıcı, sırtından ve göğsünden vurularak ağır şekilde yaralandı.

Yaralı Açıcı, olay yerine çağrılan ambulansla hızla hastaneye kaldırıldı, ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Polis ekipleri, olayın ardından kaçan şüpheli T.Ş.'yi kısa süre içinde yakalayarak gözaltına aldı. Cinayetle ilgili soruşturma başlatılırken, Dörtyol'da yaşanan bu şiddet olayı, kentsel dönüşüm çalışmalarının ve yapı güvenliğinin önemini bir kez daha gündeme getirdi.

Hatay yıkım deprem ölüm haberi