Hatay'da 8 katlı Binanın Yıkımında Çökme: 1 Ölü

TAKİP ET

Hatay'ın merkez Antakya ilçesindeki Odabaşı Mahallesi'nde bulunan 8 katlı binada yapılan incelemeler neticesinde 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gördüğü belirlenerek yıkımına karar verildi. 8 katlı binanın kontrollü yıkımı esnasında aniden çöken bina iş makinesinin üstüne devrildi. İş makinesiyle birlikte çöken binanın enkazında kalan operatör yaşamını kaybetti.

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 2 depremden en fazla etkilenen iller arasında yer alan Hatay'ın Antakya ilçesinde ağır hasarlı binaların yıkılması için yürütülen çalışmalar devam ediyor. Antakya ilçesindeki 8 katlı bir binanın yıkım çalışması esnasında binanın aniden çökmesi sonucu iş makinesi operatörü yaşamını yitirdi. 

Kontrolsüz Şekilde Aniden Çöktü

Antakya ilçesindeki Odabaşı Mahalles'nde bulunan 8 katlı ağır hasarlı binanın yıkılması için yetkililer tarafından rapor verilmesinin ardından ekipler, bugün binanın kotrollü bir şekilde yıkılması için gerekli tedbirleri aldıktan sonra binanın yıkımına başladı. Ancak bina, yıkım esnasında kontrolsüz bir şekilde aniden çöktü. Binanın enkazında kalan iş makinesi operatörü ise enkazın altında kaldı. AFAD ekipleri tarafından operatörün enkaz altından çıkartılması için çalışma başlatıldı. 

Operatör Hayatını Kaybetti

AFAD ekipleri tarafından enkaz altından çıkarılan operatörün hayatını kaybettiği sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolün ardından belirlendi. Enkaz altından çıkarılan iş makinesi operatörünün cenazesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna götürüldü.  

Olayla ilgili başlatılan inceleme ve soruşturma sürüyor.