Hastanın Kalp Krizi Geçirdiğini 7 Saat Anlayamadılar! Ölüm Kaçınılmaz Oldu!

TAKİP ET

Bartın'da acil servise çeşitli şikayetlerle kaldırılan 57 yaşındaki kadın hastaya doktorlar tarafından teşhis konulamadığı için 7 saat bekletildi. 7 saatin sonunda ise kalp krizi geçirdiği öğrenilen talihsiz kadın hayatını kaybetti.

Bartın Devlet Hastanesi acil servisine göğsünde şiddetli ağrı şikayeti ile kaldırılan 57 yaşındaki Sakinur Çıvak isimli kadına bir türlü teşhis konulamadı. Teşhis konulamadığı için kendisinde olmayan kadın acil serviste doktorlar tarafından saatlerce bekletildi. Tam 7 saat boyunca sorunun ne olduğu düşünülürken 7 saatin sonunda talihsiz kadının hayatını kaybettiği öğrenildi. Hayatını kaybeden kadının avukat olan oğlu annesinin ölümünde ihmal olduğunu savundu. 

Hastane yönetimine konu hakkında şikayette bulunurken hastane yönetimi tarafından konu hakkında soruşturmanın açıldığı öğrenildi. Bunun ardından şikayetler kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı yeni bir soruşturma başlatmak için Bartın Valiliği'nden izin istedi. 

KALP KRİZİ GEÇİRDİĞİ ÖLDÜKTEN SONRA ANLAŞILDI

Sakinur Çıvak isimli 57 yaşındaki kadın göğüs ağrısı ve halsizlik şikayetleri ile acil servise başvurdu. Acil serviste görevli olan doktor ve personelin ise ölen kadının oğlu tarafından ortaya atılan iddialar çerçevesinde gerekli tedaviyi uygulamadıklarını belirtti. Cumhuriyet Başsavcılığına konu hakkında şikayette bulunduğunu açıkladı. 

Sunmuş olduğu dilekçede 'Acil servis doktoru hasta yakını olarak bizi gerekli şekillerde bilgilendirmedi. Şikayetlerle başvurduğumuz halde ciddi bir durumun olmadığını beyan etti. Kalp krizine yönelik herhangi bir tedavi yönteminin uygulanmadığını gördük. Kan testleri ve EKG çekimi yapılması gerekirken bu noktada bir çalışma yapılmadı. 7 saatlik bekleme süresinin ardından hastaların tepkilerinin ardından EKG ve kan testleri yapıldı. Ancak hastanın hayatını kaybetmesine engel olunamadı. Ortada büyük bir ihmaller zinciri olduğunu gördük' ifadeleri kullanıldı. 

bartın hastane kalp krizi ölüm