Hangi İllere Sağanak Yağış Uyarısı Yapıldı?

TAKİP ET

Meteoroloji tarafından yapılan hava tahminlerine göre sağanak yağış beklenen iller şöyle;

Meteoroloji tarafından yapılan hava tahminlerine göre sağanak yağış beklenen iller şöyle;

Kayseri, Nevşehir, Niğde, Zonguldak, Tokat, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Ağrı çevreleri ile Siirt'in doğu kesimleri ve Antalya'nın iç kesimlerinde yerel olarak sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteorolojinin yaptığı son değerlendirmeler baz alındığında Edirne ve Çanakkale kıyıları dışında Marmara, Kuzey Ege’de iç kesimlerde, İç Anadolu’da kuzey kesimlerde, Batı Karadeniz’de iç kesimlerde, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Kayseri, Nevşehir, Niğde, Zonguldak, Tokat, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Ağrı çevreleri ile Siirt'in doğu kesimleri ve Antalya'nın iç kesimlerinde yerel olarak sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Hava sıcaklığı güney kesimlerde 1 ila 3 derece artarken, diğer bölgelerimizde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Hava sıcaklığı ise ülkemiz genelinde mevsim normallerinde olacak. Rüzgarın ise Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu bölgelerinde ikindiye doğru batı ve güneybatı yönlerden hafif esmesi beklenirken, aralıklarla orta kuvvette esmesi bekleniyor. 

meteoroloji hava tahmini sağanak yağış