Hamile Çocuklar Skandalında Tanığın İfadesi Gerçekleri Ortaya Çıkardı

TAKİP ET

2017 yılında ortaya çıkan skandal sonrasında Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 115 çocuğun hamile olduğu öğrenilmişti. Konu hakkında tanık dinlendi.

2017 yılında ortaya çıkan skandal sonrasında Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 115 çocuğun hamile olduğu öğrenilmişti. Konu hakkında tanık dinlendi. 

Kanunu Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi çerçevesinde 2017 yılında 115 çocuğun hamile olduğu o dönemde tanık İclal Nergiz tarafından ortaya çıkarılmıştı. Ortaya çıkarılan skandal sonrasında başhekim yardımcısının kendisine 'Biz işimizi yapıyoruz. Herkes kendi işine baksın' dediği öğrenildi. 

Skandalın ortaya çıkarılmasının ardından geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Soruşturma devam ederken düzenlenen son duruşmaya tanık katıldı. Anlattıkları ile skandalın perde arkasında neler olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Konu hakkındaki çabası bir kez daha dikkat çekti. 

HASTANE YETKİLİLERİ OLAYI KAPATMAK İSTEMİŞ

Sabah saatlerinde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıkların katılmadığı onun yerine avukatlarının hazır bulunduğu öğrenildi. Tanık sıfatı ile gelerek ifade veren Sosyal Hizmetler Uzmanı İclal Nergiz hastanede göreve başladıktan sonra yaşadıklarını anlattı. Hastanede bulunan bir sistem üzerinden çocuklarla ilgili detaya girmeden bir görüşme yaparak ilgili dosyaların savcılığa gönderildiğini anlattı. 18 yaşından küçük çocuklar hakkında yapılan işlemlerin dikkatini çekmesinden dolayı kayıtlara baktığını anlattı. Kayıtlarda 115 çocuğun hamilelik işlemi yapıldığını görünce herhangi bir işlemin hastane yönetimi tarafından yapılmadığını belirtti. Konu hakkında harekete geçmek istediği zaman hastanenin karşı çıktığını özellikle belirtti. Konu hakkında soruşturmanın ve yargılama sürecinin hala devam ettiği belirtildi. 

hastane yönetimi hamile çocuklar tanık ifadesi