Haluk Levent: Kızılay'dan sadece çadır değil gıda da satın aldık

TAKİP ET

Ahbap'ın Kızılay'dan çadır satın aldığı duyurmasının ardından Haluk Levent Kızılay'dan konserve gıda ürünü de satın aldıklarını dile getirdi. Levent, satın aldıkları malzemelere ilişkin gelen eleştirilere "Bunların muhatabı ben değilim Kızılay yönetimi karar alır, parayı iade eder, ben orasını bilemem" yanıtını verdi.

Ahbap Derneği’nin kurucusu ve başkanı olan Haluk Levent Fox TV’de canlı yayında yönetiminde bulunan Ahbap’ın bölgeye götürdüğü yardımlar ile Kızılay’dan satın alınan çadırlara ilişkin detayları anlattı.

Levent, tartışma konusu haline gelen çadır satışına ilişkin, "15 bin 250 adet çadır aldık. 2 bin 50'si Kızılay'dan alındı. 13 bin 200 tanesi de başka firmalardan alındı. 28 tanesinin faturasını yayınlayacaktık zaten. Arkadaşlar Kızılay’ın internet sitelerinden çadır sattığını görmüşler. Sitelerde var. Ankara Eczacılar Odası da almış biz niye almayalım?" ifadelerini kullandı.

'BARBUNYA KONSERVE ALDIK'

Levent, Kızılay'dan ayrıca gıda malzemeleri de satın aldıklarını ifade ederek, "Kızılay’dan barbunya, konserve aldık. Muhatap ben miyim? Bir dakika bile önemli. Kızılay yönetimi karar alır, parayı iade eder. Onu ben bilemem. Katıldığı yayının ardından sosyal medya hesabından da duyuru yapan Levent "Canlı yayın bitti. Açıklamaya zaman kalmadı. Kızılay kurumunun alt iştiraki olan Kızılay Lojistik A.Ş den 30 bin adet 4 kişilik bir ailenin 3 öğünlük yemeğini karşılayan ve 1 yıl bozulmayan gıda satın aldık. Canlı yayın sonuna denk geldi. Bilginize" açıklamalarında bulundu.

KIZILAY BAŞKANI KINIK: AHBAP İLE TİCARİ İLİŞKİ KIZILAY İŞTİRAKİ ŞİRKET İLE

Kızılay Başkanı Kınık, Haluk Levent'in paylaşımının ardından sosyal medya hesabında açıklama yaparak, "Ahbap ile tesis edilen ticari ilişki de Kızılay Cemiyeti ile değil Kızılay iştiraki olan Kızılay Lojistik Şirketi ile geliştirilmiştir. En zor zamanlarda vatandaşlarımıza sağlıklı ve güvenilir gıda temini konusunda uzmanlaşmış kapasitesi ile hizmet verilmeye devam edilmektedir" ifadelerine yer verdi.

AHBAP Haluk Levent çadır