Halat koptu minibüs pazara daldı: Yaralılar hastaneye kaldırıldı

TAKİP ET

Muhteşem doğası ve eşsiz manzarasıyla bilinen 1800 rakımlı Kadırga Yaylası, geleneksel "Kadırga Otçular Yayla Şenliği"ne ev sahipliği yapıyordu. Ancak neşeli kutlamaların ortasında yaşanan üzücü olay, şenlik havasını bir anda değiştirdi.

Yaylada çimenlik alanda bulunan 61 AGG 757 plakalı minibüs, arızalanınca çekilmek üzere halata bağlandı. Ancak işler planlandığı gibi gitmedi.

Halatın koptuğu bir anda kontrolü kaybeden minibüs, eğimli yamaçta pazar alanına girdi. Maalesef, Nursima Dural (14) adlı bir çocuk ile D.Ö. ve Ç.D. isimli iki kişi minibüsün çarpması sonucu yaralandılar. Anında müdahale için yaylada hazır bekleyen 112 Acil Sağlık ve UMKE ekipleri yaralılara ilk yardımı uyguladı. Ardından ambulanslarla hastaneye sevk edildiler.

Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralılardan Nursima Dural'ın hayati tehlikesinin olduğu, diğer iki yaralının ise sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Ancak bu trajik kaza, yayla sakinlerini ve şenlik katılımcılarını derinden etkiledi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı ve olayın nedeni araştırılıyor. Bu talihsiz olay, Kadırga Yaylası'nın güzelliklerine gölge düşürse de, umuyoruz ki yaralılar en kısa sürede sağlıklarına kavuşurlar. Özellikle halatın çekim işlemlerinin daha dikkatli yapılması için gerekli önlemlerin alınmasını umuyoruz.

Gümüşhale trafik kazası