Hakkari'deki Kalleş Saldırı Hakkında HDP'den Açıklama: Kabullenmiyoruz

TAKİP ET

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından katledilen anne ve 11 aylık bebeğe ne yapılan saldırı ile ilgili HDP den ilk açıklama geldi. HDP den yapılan açıklamada "Bu tür saldırıları asla kabullenmiyoruz ve kınıyoruz" denildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından katledilen anne ve 11 aylık bebeğe ne yapılan saldırı ile ilgili HDP den ilk açıklama geldi.  HDP den yapılan açıklamada "Bu tür saldırıları asla kabullenmiyoruz ve kınıyoruz"  denildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde astsubay eşini ziyarete gitti üst bölgesinden evine geri döndüğü sırada Nurcan Karakaya'nın kullandığı otomobilin geçiş esnasında PKK'lı teröristler önceden tuzakları el yapımı patlayıcı infilak ettirdi.  PKK'lı teröristler tarafından kalleşçe düzenlenen saldırı sonucunda Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya şehit oldu.

HDP'DEN AÇIKLAMA GELDİ
Hakkari'deki kalleş saldırı hakkında HDP yazılı açıklama yaptı. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ile Sezai Temelli imzalarına yer verilen yazılı açıklamada, "Dün Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yola döşenmiş patlayıcının infilak ettirilmesi sonucunda yaşamını yitiren anneye ve bebeğine rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz.

"BU TÜR SALDIRILARI ASLA KABULLENMİYORUZ"
Bu tür saldırıları asla kabullenmiyoruz ve kınıyoruz. Şiddet kısır döngüsü daha fazla insan yaşamını yitirmeden sona ermelidir. Bunun için başta siyasetçiler olmak üzere herkes ve her kuruluş üzerine düşeni yapmalı, sorunlarımızı konuşarak çözme anlayışının üstün gelmesi sağlanmalıdır." denildi.

hakkari yüksekova şehit astsubay eşi bebek PKK HDP