Hakkari'de Teröristlerden Üs Bölgesine Füzeli Saldırı: 1 Şehit, 5 Yaralı

TAKİP ET

Hakkari Çukurca ilçesindeki üs bölgesine PKK'lı teröristler tarafından güdümlü füze ile saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker şehit oldu, 5 askerde yaralandı.

Hakkari Çukurca ilçesindeki üs bölgesine PKK’lı teröristler tarafından güdümlü füze ile saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker şehit oldu, 5 askerde yaralandı.

Hakkari Çukurca ilçesi üs bölgesinde PKK’lı teröristler tarafından Irak tarafından atılan güdümlü füzeli saldırıda 1 askerimiz şehit oldu 5 askerimiz de yaralandı.

SINIRIN IRAK TARAFINDAN ATEŞ AÇTILAR

Saldırıyla ilgili alınan bilgilere göre, Hakkari Çukurca Güven Dağı’nda bulunan askeri üs bölgesine PKK’lı teröristler tarafından Irak tarafından gerçekleştirilen güdümlü füze saldırısı sonucunda 1 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı.

GENİŞ ÇAPLI OPERASYON BAŞLATILDI

Öte yandan alınan bir diğer bilgide, saldırıda yaralanan askerler bölgeye gelen helikopterlerle Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken hastanede tedavi altına alınan ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan 1 Piyade Sözleşmeli Erin şehit düştüğü belirtildi. Saldırıda yaralanan 5 personelin tedavisinin sürdüğü belirtilirken güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı. Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırıyı kamuoyuyla paylaşırken saldırıda yaralanan ve şehit düşen askerlerle ilgili de bilgi aktardı.

ŞEHİDİN MEMLEKETİ AÇIKLANDI

Hakkari Çukurca'da üs bölgesine düzenlenen saldırı şehit düşen Sözleşmeli Piyade Er Miraç Gülhan'ın acı haberi baba ocağı Malatya'ya ulaştı. 23 yaşında olan şehidimizin acı haberini alan anne ve babasının ayrı yaşadığı öğrenildi. Şehidin annesinin oturduğu apartman komşu ve yakınları tarafından dev Türk bayrakları ile donatıldı. Öte yandan hain saldırıda yaralanan 5 askerin tedavilerinin devam ettiği belirtildi.

Hakkari Çukurca Saldırı PKK Şehit Yaralaı