Hakkari'de Şehit Düşen Askerlerimiz İçin Tören Düzenlendi

TAKİP ET

Hakkari'ye bağlı Çukurca ilçesinde güvenlik güçlerimiz ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 2 askerimiz şehit düştü. Şehit düşen askerlerimiz için Hakkari'de askeri tören düzenlendi.

Hakkari’ye bağlı Çukurca ilçesinde güvenlik güçlerimiz ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada 2 askerimiz şehit düştü. Şehit düşen askerlerimiz için Hakkari’de askeri tören düzenlendi.

Dağ ve Komando Tugayı’nda düzenlenen askeri törende, şehit düşen askerlerimiz Jandarma Astsubay Ercan Sanca ve Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Sait Barış’ın Türk bayrağına sarılı olan naaşları tören alanına getirildi. Saygı duruşunun ardından şehitlerimizin öz geçmişi ve dua okundu. Şehitlerimizin naaşları, silah arkadaşlarının omuzlarında helikoptere kadar taşındı.

Askeri törenden sonra şehitlerimizin Türk bayrağına sarılı cenazeleri Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı’na getirilerek edilen dualardan sonra Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait uçakla memleketlerine uğurlandı. Şehit Jandarma Astsubayımız Ercan Sanca’nın cenazesi memleketi Adana’ya, Şehit Uzman Çavuşumuz Mehmet Sait Barış’ın cenazesi memleketi Şırnak’a gönderildi.

Şehit askerlerimiz için düzenlenen askeri törene Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Neşe Kıyar, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, vali yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, asker ve polisler iştirak etti.  

Hakkari Çukurca şehit Dağ ve Komando Tugayı son dakika haber tören