Hakkari'de Özel Güvenlik Bölgesi İlan Edildi 25 Bölgeye Giriş Çıkış Yasaklandı!

TAKİP ET

Hakkari Valiliğinden önemli bir açıklama geldi. Valiliğin yaptığı açıklamaya göre Hakkari'nin merkezine ve ilçelerinde bulunan bazı alanlarına giriş ve çıkışların 15 gün kapatıldığı bilgisi verildi. Bu bölgelerin 'Özel güvenlik bölgesi' ilan edildiği açıklandı. Bunun hemen ardından geniş çaplı terör operasyonlarının başlaması bekleniyor.

Hakkari Valiliğinden önemli bir açıklama geldi. Valiliğin yaptığı açıklamaya göre Hakkari’nin merkezine ve ilçelerinde bulunan bazı alanlarına giriş ve çıkışların 15 gün kapatıldığı bilgisi verildi. Bu bölgelerin ‘Özel güvenlik bölgesi’ ilan edildiği açıklandı. Bunun hemen ardından geniş çaplı terör operasyonlarının başlaması bekleniyor.

Hakkari Valiliğinden gelen son dakika açıklamasında, terör örgütlerinin Hakkari’de artan eylemleri ve yapılanması nedeniyle kentte sosyal ve ekonomik gelişmelerin oldukça olumsuz etkilendiği belirtildi. Valilik, terörle mücadele kapsamında Hakkari’nin merkez ve ilçelerinde bulunan 25 bölgenin ‘Özel güvenlik bölgesi’ olarak ilan edildiği belirtildi. 

VALİLİK AÇIKLAMASI

Hakkari Valiliğinin bölgede yapılan giriş çıkış yasaklamasının açıklaması,

"Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Valilik makamımız, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının sürdürülmesi, devlet ve milletimizin her türlü terör tehdidi ve saldırısından korunması maksadıyla bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır." şeklinde oldu.

15 GÜNLÜK YASAK 

Valiliğin yaptığı önemli açıklamada giriş çıkışlara getirilen yasağın 15 gün devam edeceği belirtildi. 25 bölgede 29 Mayıs 2017 saat 00:00:01’de başlayan yasağın 12 Haziran saat 23:59:59’a kadar devam edeceği belirtildi. Ayrıyeten Yüksekova ve Şemdinli İlçeleri sınırlarında 25 bölgenin özel güvenlik bölgesi olarak ilan edildiği ve bölgede bulunan vatandaşların bölgeye izinsiz girmeye çalışmalarının kendi güvenliklerini tehlikeye atmak olacağı açıklaması yapıldı. 

 

hakkariden son dakika bilgisi hakkaride özel güvenlik bölgesi ilan edildi hakkaride 25 bölge giriş çıkışlara kapatıldı hakkari valiliği hakkari