Hakkari Şemdinli İlçesinde 7 Gün Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi!

TAKİP ET

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bir köy, iki mahalle ve bir mezrada olmak üzere 7 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildiği öğrenildi.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bir köy, iki mahalle ve bir mezrada olmak üzere 7 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildiği öğrenildi.

Hakkari Valiliğinin yaptığı açıklamaya göre, Şemdinli ilçesine bağlı olan Altınsu köyü merkez, Dereboyu ve Elde mahalleri ile İncesu mezrası mülki sınırlarında düzenlenecek olan operasyonlar nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu.

7 GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR

Hakkari Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Kamu düzeni suç işlenmesinini önüne geçilmesiyle başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince Şemdinli ilçesi Altınsu köyü merkez, Dereboyu Mahallesi, Elde Mahallesi ve İncesu mezrası mülki sınırları içerisinde 11 Eylül 2017 tarihinden başlayarak 7 gün süreyle saat 22.00'den saat 05.00'e kadar geçerli olarak sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Şemdinli ilçesi Altınsu köyü merkez, Dereboyu Mahallesi, Elde Mahallesi ve İncesu mezrası mülki sınırları içerisine giriş-çıkışlar yasaklanmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

 

hakkari şemdinli sokağa çıkma yasağı 7 gün hakkari valiliği teörö operasyonu PKK