Hakkari'den acı haber! Mehmetçik'in üstüne çığ düştü 1 şehit!

TAKİP ET

Hakkari'de üs bölgesinin karla kapanan yollarını açmakla görevli askerlerin üzerine çığ düştü. Yaşanan korkunç olayın ardından bir asker şehit düşerken kaybolan asker için arama çalışmaları sürüyor.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hakkâri'de kar nedeniyle kapalı yolların açılması için yürütülen temizlik çalışmaları sırasında çığ düşmesi sonucu 1 askerin kurtarılamayarakşehit olduğunu, bir asker için ise arama, kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

2 MEHMETÇİK ÇIG ALTINDA KALDI!

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamanın metni şöyle: "Hakkâri/Şemdinli bölgesinde bulunan bir üs bölgemizin kar nedeniyle kapalı yolunun açılması için yürütülen çalışmalar sırasında çığ düşmesi sonucu 2 personelimiz çığ altında kalmıştır. Bir personelimiz yaralı olarak Yüksekova Devlet hastanesine kaldırılmış, bir personelimizi arama/kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Yaralanan personelimiz Yüksekova Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 26 Aralık 2020 tarihinde şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."