Haince Katledilmişti! Ağrı'da Öldürülen Köy Bakkalıyla İlgili PKK'dan Açıklama Geldi

TAKİP ET

Ağrı Doğubayazıt ilçesinde yer alan Türkmen köyünde bakkallık yapmakta olan 11 çocuk babası Mevlüt Bengi, elektrik direğine bağlanarak başından vurulup öldürülmüştü. Türkiye'yi sarsan cinayeti PKK üstlendi.

Ağrı Doğubayazıt ilçesinde yer alan Türkmen köyünde bakkallık yapmakta olan 11 çocuk babası Mevlüt Bengi, elektrik direğine bağlanarak başından vurulup öldürülmüştü. Türkiye’yi sarsan cinayeti PKK üstlendi.

Olay, Ağrı Doğubayazıt ilçesinde 24 Haziran 2018 tarihinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, köy bakkalı olan 11 çocuk babası Mevlüt Bengi, bu tarihte akşam saat 21.00 sularında kaçırılmış ve olaydan 2 gün sonra direğe bağlı halde cesedi bulunmuştu. 

CESEDİNİN BAŞINA NOT BIRAKMIŞLAR

Köyün çıkışında yer alan bir elektrik direğine bağlı şekilde cesedi bulunan Bengi’nin cesedinin yanı başında, ‘2015 yılından beri devletin ajanlığını yaptığı için öldürülmüştür.’ yazılı bir kağıt bulundu. Kardeşinin cesedini ve yanında bulunan kağıdı alan ağabeyi jandarmaya koştu.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK CİNAYETİ ÜSTLENDİ

Bugün Ağrı’daki köy bakkalının ölümüyle ilgili PKK’nın internet sitesinde yayınlanan açıklamada, Mevlüt Bengi’nin cinayeti üstlenilirken Türkiye’yi sarsan alçak cinayetin ‘PKK’lı Eyüp Kartal ve Mehmet Meni’yi ihbar ederek ölümlerine sebep olduğu’ gerekçesiyle işlendiği belirtildi. Öte yandan Mevlüt Bengi’nin ihbarları sonucunda son 3 yılda birçok PKK’lı teröristin ele geçirildiği de açıklandı.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU’DAN SERT ÇIKIŞ

Olayın bölücü terör örgütü PKK tarafından yapıldığını açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu hain cinayet sonucunda HDP’li Pervin Buldan’ı arayarak ‘Size haddinizi bildireceğiz.’ demişti. HDP bu çıkış sonrasında Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

 

Ağrı Doğubayazıt PKK Açıklama Cinayet Köy bakkalı Mevlüt Bengi HDP