Hafta sonu sokağa çıkma yasağı iptal edildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

TAKİP ET

Koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonu 15 ilde uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı iptal edildi.

Canlı Haber'in Son Dakika Haberine göre koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonu 15 ilde uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı iptal edildi. Dün açıklanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından Valiliklere yeni genelge gönderilen sokağa çıkma yasağının
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla uygulanmamasına karar verildi.

Sokağa Çıkma Yasağı Kararı Gözden Geçirildi

Sağlık Bakanlığı’nın önerisi ile hafta sonu 15 ilde uygulanmasına karar verilen sokağa çıkma yasağının vatandaşlardan gelen yoğun talepler üzerine yeniden gözden geçirildiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yasağı kaldırma kararı alındığını duyurdu.

Günlük Vaka Sayıları Yeniden Artmıştı

Salgına karşı alınan tedbirler kapsamında son yapılan sokağa çıkma yasağının ardından bir daha yasak yapma düşüncelerinin olmadığını belirten Erdoğan, tekrar yasak kararı alma sebeplerinin daha önce 700’e kadar düşen günlük vaka sayılarının tekrar binli rakamlara çıkması olduğunu ifade etti. Salgın sürecinde vakalarda yaşanan bu olumsuz gelişme nedeniyle sokağa çıkma yasağı tedbirlerini gündeme almak zorunda kaldıklarını söyledi.

‘Gönlümüz Razı Olmadı’

Salgının yayınlamasını önlemek ve halkın sağlığını korumak amacıyla alınan sokağa çıkma yasağı hakkında vatandaşlardan gelen yoğun taleplerin değerlendirildiği ve alınan kararın, farklı sosyal ve ekonomik sonuçlara yol açacağı kanaatine varıldığı aktarıldı. Yaklaşık 2,5 aylık bir aradan sonra tekrar normal hayata geçiş yapan vatandaşların sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bu sebeple hafta sonu 15 ilde uygulanacak olan sokağa çıkma yasağını Cumhurbaşkanı olarak iptal etme kararı aldım’ dedi.