Hacker çetesine operasyon! Liderleri 22 yaşında çıktı! Lüks yaşamları dikkat çekti

TAKİP ET

Ülke genelinde 14 bin 200 kişiyi dolandıran hacker çetesi polis ekipleri tarafından yakalandı. Çetenin lideri olan 22 yaşındaki 'RR' kod isimli Ramazan Ç. yakalandı. Türkiye'de ilk 10 illegal hacker grubu arasında bulunan Ramazan Ç.'nin yasa dışı yolla elde ettiği milyonlarca TL parayla lüks hayat yaşadığı belirlendi. Polis ekipleri hacker grubundan 10 kişiyi yakaladı. 

Vatandaşların telefonlarına farklı içerikte linkler göndererek dolandıran hacker çetesi polis ekipler tarafından çökertildi. 14 bin 200 kişiyi dolandıran çetenin başında bulunan 22 yaşındaki 'RR' kod adlı Ramazan Ç. olduğu tespit edildi.  

MİLYON TL'LİK VURGUN 

Öğrenilen bilgilere göre, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, ülke genelinde pek çok ilde 23 bin kişinin telefonuna çeşitli zamanlarda farklı konularda mesaj saldırıları ile dolandırıcılık gerçekleştiren çeteyi yakalamak için Konya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile operasyon yürüttü. Mesaj yolu ile gönderilen linke tıklayan 23 bin kişiden 14 bin 200’ünün GSM hattı üzerinden mobil ödeme ile para çekildiği, 9 bin adet kredi kartı bilgisinin elde edildiği, oradan ise kripto hesaplara paraların aktarıldığı bu yolla çetenin lüks içinde yaşadığı belirlendi 

Operasyona ilişkin konuşan Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde polis memuru Bengü Emre, “Konya İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Cumhuriyet Başsavcılığımızın ortaklaşa yürütmüş olduğu ve yaklaşık 6 ay süren çalışmalar sonucunda, hacker diye tabir ettiğimiz şüphelilerin, vatandaşların verilerini elde ederek dolandırıcılık işlemlerine karıştığı tespit edilmiştir. Afyonkarahisar kent merkezinde yapılan operasyonda, R.R. kod adlı şüphelinin tespiti esnasında canlı olarak dolandırıcılık eylemlerinde kullandığı HYDRA (Dashboard isimli zararlı yazılım paneli) tabir edilen panel üzerinde çalışmalar yaptığı sırada baskın yapılarak şahıs suçüstü gözaltına alınmıştır. Yapılan ilk çalışmalar neticesinde, Türkiye çapında 14 bin 200 civarında mağdurun bu suçtan zarar gören vatandaş olduğu tespit edilmiştir. 9 bin şahsın ise mobil bankacılık ya da internet bankacılık hesabından giriş yapıldığı belirlenmiştir. Bu sayı ile ilgili çalışmalar ise devam etmektedir. Yapmış olduğu bu faaliyetler esnasında şüphelilerin elde etmiş olduğu suç gelirinin sahacılar olarak tabir edilen şüphelilerin bulmuş olduğu hesaplara aktarılması yöntemi ile para elde edilmektedir. Sonra sahacılar da bu parayı kripto hesaplarına dönüştürerek dolar veya TL kanalı hesabıyla örgüt liderine aktararak, örgüt lideri parayı bu şekilde aklamış, kendi hesabında kullanmaya başlamış oluyor” ifadelerini kullandı. 

"BİRE BİR PANELLERİNE YANSIYOR" 

Vatandaşlara uyarıda bulunan polis memuru Bengü Emre, “Bu sebepten dolayı vatandaşlarımızın gördükleri her türlü linki tıklamamaları gerekiyor. Her dönemde bizim siber suçların profil ve Ar-Ge çalışması yapmakta ve o dönemin meşhur olan linklerini hazırlamaktadırlar. Örneğin ‘kadına şiddete hayır’ linki gibi giriş linkleri hazırlayarak mağduriyetler meydana geliyor. Bu mağduriyetlerin önüne geçmek için bilmediğimiz her linke tıklamamamız gerekiyor. Tıklanılan linklerde ise telefonlarımıza veya giriş yaptığımız bilgisayarlardaki bilgilere virüs yerleştiriyorlar ve yerleştirilen virüs sayesinde yapılan her işlem şüphelilerin de bire bir panellerine yansıyor. Daha sonra ise bu vatandaşların adına kredi kullanılıyor, değişik ödemeler yapılıyor. Bu nedenle bilmediğimiz her uygulamayı yüklemeyeceğiz, güvenliğini araştıracağız” dedi. 

dolandırıcılık hacker grubu