Güneydoğu'da "Anadil" Boykotu

TAKİP ET

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın iki çocuğu da bugün okula gitmedi. Güneydoğu'da Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Eğitim-Sen'in boykot çağrısı var!

Avrupa'da bulunan Selahattin Demirtaş'ın çocukları Dilda ve Delal Demirtaş bugün okula gitmeyerek "anadilde" eğitim hakkı boykotuna katıldı. Okullarda 2015-2016 eğitim öğretim yılı başlamadan önce Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından "anadil"de eğitim talebi ile okulların bir hafta süre ile boykot edilmesi çağrısı yapılmıştı. Doğu ve Güneydoğu'daki bazı okullarda öğrenciler boykot çağrısına uydu ve okula gitmedi. Diyarbakır, Van, Hakkari, Şırnak gibi kentlerin özellikle ilçeleri ve köylerinde boykot etkili oludu. Kent merkezlerinde ise boykota katılımın daha düşük olduğu görüldü. Bazı okullarda öğretmenler de okullara gitmeyerek eyleme destek verdi.

Hakkari Van 2015-2016 eğitim yılı anadil türkçedir anadilde eğitim hakkı boykotu Diyarbakır güneydoğa boykotu okullar okullar açıldı Selahattin Demirtaş selahattin demirtaş 1 kasım seçimleri selahattin