Gündem: Münbiç! TSK'nın Bir Numarası Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Görüştü

TAKİP ET

TSK ve ÖSO birliklerinin başlattığı Zeytin Dalı operasyonu Afrin'de zaferin gelmesiyle başarıyla sonuçlandı. Afrin'in alınmasının ardından Org. Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Erdoğan ve Akar'ın gündeminde Münbiç operasyonu olduğu öğrenildi.

TSK ve ÖSO birliklerinin başlattığı Zeytin Dalı operasyonu Afrin’de zaferin gelmesiyle başarıyla sonuçlandı. Afrin’in alınmasının ardından Org. Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Erdoğan ve Akar’ın gündeminde Münbiç operasyonu olduğu öğrenildi.

Afrin ilçe merkezinde kazanılan zaferin sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan TSK’nın bir numarası Hulusi Akar’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti. İki ismin görüşmesinde gündemin Münbiç olduğu öğrenildi. 

BEŞTEPE’DE GÖRÜŞTÜLER

20 Ocak 2018 tarihinde başlatılan Zeytin Dalı operasyonu kapsamında Afin ilçe merkezinde kontrolün sağlanmasıyla teröristlerden tamamen temizlenen bölgede huzurun hakim oldu. Zeytin Dalı operasyonundan elde edilen başarı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hulusi Akar Beştepe’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde görüştü. Erdoğan ve Akar’ın gerçekleştirdikleri toplantıda son zamanların en çok konuşulan Münbiç operasyonunu değerlendirecekleri öğrenildi.

ABD ÇEKİLMEYECEĞİZ DEMİŞTİ

Öte yandan ABD, son yaptığı açıklamada Münbiç’ten çekilmeyeceklerini söylemiş ve Türkiye ile ilişkilerini sarsacak açıklamaları art arda sıralamıştı. Afrin’de elde edilen başarı sonrasında skandal bir açıklama yapan ABD, Afrin’deki Kürtlerin Türk askerinden çekindiği için bölgeyi terk ettiklerini iddia etmiş ve olayları çarpıtmaya çalışmıştı. Türkiye’den bu açıklamalara jet hızıyla yanıt geldi. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ABD’nin Afrin operasyonunun amacını hala idrak edemediği belirtti. Öte yandan ABD’nin Münbiç’ten askerlerini çekmeyeceğini belirttiği açıklama sonrasında Türkiye ve ABD arasında yapılan mutabakatın yeniden sıkıntıya gireceği ve iki ülke arasında gerilimin yeniden tırmanacağı konuşmaları yükselmeye başladı.

 

Afrin Zafer Erdoğan Hulusi Akar Münbiç Beştepe Külliye