Gündem: Kemal Kılıçdaroğlu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Hedef Aldı, AK Parti'den Tepki Yağdı

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili yaptığı açıklamalarla gündeme bomba gibi oturdu. Kılıçdaroğlu'nun ortaya attığı çok konuşulacak iddiaların ardından AK Parti'den tepki geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili yaptığı açıklamalarla gündeme bomba gibi oturdu. Kılıçdaroğlu’nun ortaya attığı çok konuşulacak iddiaların ardından AK Parti’den tepki geldi.

Bugün Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan ve elindeki belgelerle kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eline aldığı belgelerle Cumhurbaşkanı Erdoğan, oğlu Burak Erdoğan ve dünürü de dahil olmak üzere ailesi ile ilgili iddialarda bulunurken bu iddialara AK Partiden ilk tepki geldi. Erdoğan hakkında, 2011 yılında Man Adası Devletine şirket kurulduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, bu küçük adada kurulan devletin belgesinin elinde olduğunu söyledi. Sıdkı Ayan isimli bir şahsın adını veren Kılıçdaroğlu, bir de Kasım Öztaş isimli bir şahsı açıkladı. Kurulan bu şirkete yüklü miktarda para gittiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, sıra sıra isim sayarak şirkete gönderilen paraların dekontlarının da elinde olduğunu öne sürdü. 

AK PARTİDEN İLK AÇIKLAMA: İDDİALAR ÇÖTÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklama ve söylediği ithamlar sonrasında AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’dan bir açıklama geldi. Kılıçdaroğlu’nun iddialarını ciddiye almadıklarını söyleyen Turan, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını izlediklerini ve elindeki belgelerin hepsinin ticaret kaynaklı olduğunu söyleyerek yaptığı tüm iddiaların çöktüğünü Kııçdaroğlu’nun hemen istifa etmesi gerektiğini söyledi.

 

Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı iddiaları Belgeli iddialar AK Partiden tepki Grup toplantısı Bülent Turan İddialara açıklama