Gözetleyen reklam panoları geliyor!

TAKİP ET

ABD'li medya şirketi Clear Channel  özel hayata müdahale anlamında yasallığı şüphe götüren ve tüketiciyi  radar gibi gözetleyen reklam panolarını piyasaya sürdü.

İnsanların davranış kalıplarını izleyecek

Sputnik / Özel hayatın gizliliğini savunanlar , yeni reklam panoları ile ilgili olarak yerel istihbaratı sağlayacağına ilişkin sıkıntılarını ifade ettiler.  Clear Channel Outdoor, ABD genelinde yüzbinlerce reklam panosuna sahip ve  telekomünikasyon devi AT&T ile insanların izlerini sürmek konusunda işbirliği içinde.

  Clear Channel's dijital reklam panoları yayaların ve sürücülerin yoldan geçtikleri yol üzerinden cep telefonlarına sinyal göndererek tüketicinin seyahati ve davranış kalıplarını ele geçiriyor. Böylelikle toplanan veriler tüketicilerin ortalama yaşı, cinsiyeti, sosyoekonomik profili gibi karakteristiklerini  etkin haldeki reklam panosuyla bir bakışta detaylı bir şekilde içeriyor. Firma bu bilgileri reklam şirketlerine satmayı planlıyor.

billboardlar dijital ajans dijital reklam Dijital reklam panosu dijital reklam tabelası dijital reklamcılık dijital tabela Reklam panoları reklam tabelası