Görüntüler Afrin'den! Mehmetçik 40 Araçlık Terör Konvoyunu Böyle Vurdu

TAKİP ET

Afrin'de devam eden Zeytin Dalı operasyonu kapsamında terör örgütlerine göz açtırmayan Mehmetçikler son olarak YPG'li teröristlere askeri malzeme taşıyan konvoyun vurularak etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Afrin’de devam eden Zeytin Dalı operasyonu kapsamında terör örgütlerine göz açtırmayan Mehmetçikler son olarak YPG’li teröristlere askeri malzeme taşıyan konvoyun vurularak etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Afrin’de başlatılan Zeytin Dalı operasyonu kapsamında terör örgütü PKK, PYD, YPG ve DEAŞ’a karşı mücadelelerine devam eden TSK ve ÖSO birlikleri bölgede huzur ve refahı sağlamak için uğraşıyor. Son olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgede YPG’ye askeri malzeme taşıyan bir konvoyu vurarak etkisiz hale getirdiği öğrenildi.

KONVOYDAKİLER ESAD’A BAĞLI GÜÇLER MİYDİ?

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin resmi twitter hesabından paylaştığı videoda, Afrin’deki terör örgütü YPG için silah ve mühimmat taşıdığı bir terör örgütü konvoyunun vurularak etkisiz hale getirildiği kamuoyuyla paylaşıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgeden paylaştığı son görüntüler sonrasında silah ve mühimmatları taşıyan bu konvoyun Esad’a bağlı güçler olduğu iddiaları gelmeye başladı.

TSK’DAN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Olayın ardından açıklama yapan Türk Silahlı Kuvvetleri açıklamasında, terör örgütü PKK, PYD, KCK ve DEAŞ’a ait 30-40 araçtan oluşan ve içinde teröristlerle birlikte silah ve mühimmat taşıdığı belirlenen konvoyun 22 Şubat 2018 tarihinde Afrin’e yaklaştığı sıralarda tespit edilerek şehre girmeden TSK’nın kara ateş destek vasıtalarıyla vurularak etkisiz hale getirildiği aktarıldı. Vurularak etkisiz hale getirilen konvoyun Esad güçlerine ait olup olmadığı hakkında henüz bir açıklama gelmedi. 

 

TSK Afrin Zeytin Dalı Konvoy Terör YPG Esad