Gören Telefona Sarılmıştı! Türkiye'nin Birçok İlinde Gökyüzünde Beliren Işığın Sırrı Çözüldü

TAKİP ET

İstanbul ve Hatay illeri başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinde görülen ışığın arkasından Rusya'nın balistik füze denemesi çıktığı ve görülen ışığın bundan kaynaklandığı öğrenildi.

İstanbul ve Hatay illeri başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinde görülen ışığın arkasından Rusya’nın balistik füze denemesi çıktığı ve görülen ışığın bundan kaynaklandığı öğrenildi.

Türkiye’nin çeşitli illerinde sabah saatlerinde gökyüzünde görülen ışık sonrasında vatandaşlar telefonlarına sarılmış ve ışığın neden kaynaklandığı belirlenememişti. Birçok kişi gökyüzünde görülen ışığın ufo olduğunu söyledi.  Ancak durumun arkasından bambaşka bir gerçek çıktı.

SADECE TÜRKİYE’DE DEĞİL DÜNYANIN BİRÇOK YERİNDE GÖRÜLDÜ

Gökyüzünde görülen ve vatandaşları heyecanlandıran esrarengiz ışıkların arkasında Rusya olduğu ve Rusya’nın balistik füze denemesi gerçekleştirdiği için bu ışığın belirdiği açıklandı. Alınan bilgilere göre, Hazar Denizi Kuzey Batısında yer alan Kapustin Merkezi’nden fırlatıldığı belirtilirken Rusya’nın RS-12M füzesini fırlattığı sıralarda gökyüzünde oluşan ışığın tüm dünyanın çeşitli yerlerinde gözlemlendi. Atılan füzenin seyrini tamamlamasının ardından Kazakistan’da yer alan test merkezine düştüğü öğrenildi. Füzenin uçuş anlarında saçtığı ışık İstanbul ve Hatay başta olmak üzere Türkiye’nin de çeşitli illerinde görüldüğü öğrenildi. İstanbul, Samsun, Hatay ve Şırnak’tan görülen bu ışınlar vatandaşların cep telefonuna kaydedilirken görülen ışığın ufo olduğu zannedildi. 

KITALARARASI BALİSTİK FÜZE FIRLATILDI

Diğer yandan atılan balistik füzenin menzilinin 13 bin kilometreye kadar çıktığı öğrenildi. ICBM adı verilen kıtalararası balistik füzenin yerden yaklaşık 300 kilometre yükseklikte hedefe doğru ilerlediği belirtiliyor. Füzenin 300 kilometrelik yükseklikte ilerlemesinden dolayı geniş bir coğrafyada tespit edilebildiği öğrenildi.

 

Dünya haberleri Türkiye İstanbul Hatay Şırnak Samsun Rusya balistik füzesi Gökyüzünde görülen ışık