Google Kullanıcılarını Koruma Altına Alıyor! Artık Chrome'da...

TAKİP ET

Google, dünyanın en çok tercih edilen arama motoru olma özelliğini koruyor. Google, internet tarayıcısı olan Chrome'un yeni sürümü Chrome 71 ile kullanıcılarını koruma altına alıyor.

Google, dünyanın en çok tercih edilen arama motoru olma özelliğini koruyor. Google, internet tarayıcısı olan Chrome’un yeni sürümü Chrome 71 ile kullanıcılarını koruma altına alıyor. Chrome kullanıcıları, Chrome 71 sayesinde kendilerinin izni olmadan para almaya çalışan sitelere karşı uyarılacak.

Chrome’un yeni sürümü Chrome 71, önümüzdeki ay hizmete başlayacak. Chrome 71, sıklıkla online alışveriş yapan kişiler için büyük rahatlık demek. Çünkü kendilerini, kredi kartı dolandırıcılarına karşı artık güvende hissedecekler.

Google, Chrome 71 ile kullanıcıları bilgileri ya da istekleri dışında ödeme sayfalarına yönlendirme yapan siteler hakkında uyaracak. Chrome’un yeni sürümündeki tedbir ile özellikle mobil ücretlendirme servislerinde güvenliğin sağlanması amaçlıanıyor.  

Google’ın Kara Listesine Girecek

Chrome’un bu yeni sürümü ile birlikte üyelik işlemleri ya da giriş yapılırken kullanıcılardan GSM numarası istenecek. Daha sonra kullanıcıların bilgisi dışında mobil hat ya da kredi kartı kullanılarak ödeme sayfalarına yönlendirme yapan siteler ile ilgili kullanıcılar uyarılacak.

Google, bu yöntemi kullanarak kullanıcıları dolandıran siteleri veri tabanında filtreledikten sonra oluşturduğu kara listeye dahil edecek.

Google tarafından yapılan uyarılar kırmızı dikkat ikonu ile ‘Açmaya çalıştığınız sayfa, sizden ödeme almaya çalışabilir’ şeklinde olacak. Chrome kullanıcıları, bu uyarılar ile hem masaüstü hem de mobil versiyonlarda karşı karşıya kalacak.   

Google Chrome Chrome 71 yeni sürüm güvenlik