Gönüllü Avcı Ekibi Devreye Girdi! Kayıp Leyla'yı Bulmak İçin Kargaların İzini Sürüyorlar

TAKİP ET

Ağrı Bezirhane köyünde kaybolan ve hala hiçbir haber alınamayan 4 yaşındaki Leyla Aydemir için Batman'dan gönüllü olarak gelen 5 kişilik avcı ekibi tarım arazilerinde arama yaparak kargaların izini sürüyor.

Ağrı Bezirhane köyünde kaybolan ve hala hiçbir haber alınamayan 4 yaşındaki Leyla Aydemir için Batman’dan gönüllü olarak gelen 5 kişilik avcı ekibi tarım arazilerinde arama yaparak kargaların izini sürüyor.

Olay, 15 Haziran 2018 tarihinde Ağrı Bezirhane köyünde meydana geldi. Yaklaşık 17 gündür kendisinden hiçbir haber alınamayan 4 yaşındaki Leyla için özel bir arama kurtarma timi kuruldu ancak hala hiçbir ize ulaşılamadı. Bu kez minik Leyla için Batman’dan gönüllü olarak gelen avcı ekibi devreye girdi. 5 kişiden oluşan avcı ekibi tarım arazilerinde arama tarama faaliyetleri yürütüyor ve dürbünle kargaların izini takip ediyor.

KARGALARI TAKİP EDEREK İZ SÜRÜYORLAR

Batman’dan gönüllü olarak gelen 5 kişilik avcı ekibinin AFAD ile çalışmaya başladığı öğrenildi. Türkiye’nin pek çok yerini gezdiği ve doğayı çok iyi bildiği belirtilen avcı ekibinin köye geldiklerinde ilk olarak dere yataklarını aradıkları öğrenildi. Dere yatağındaki çalışmalar sonuç vermeyince köyün içine yoğunlaşan avcı ekibi yaklaşık 1 saat boyunca köydeki karga sürüsünü dürbünle gözlemleyerek iz takibi yapmaya başladı. Arama çalışmalarına katılan profesyonel avcı ekibi çalışmaların ilk gününde olumlu bir sonuç alamasa da ekibin Bezirhane köyünde yaklaşık 1 hafta kalacağı belirtildi. Öte yandan İçişleri Bakanlığı tarafından Leyla Aydemir için köye gönderilen özel arama ekibinin de bugün çalışmalarına devam edeceği belirtildi.

 

Leyla Aydemir Ağrı Bezirhane Avcı ekibi Arama Kayıp