Gölete giren koyunu kurtarmak isteyen 12 yaşındaki çocuk, boğularak öldü

TAKİP ET

Ağrı'nın iyadin ilçesinde, amcasıyla çobanlık yapan 12 yaşındaki İranlı çocuk Arsalan Doudkanlou, bir koyunu kurtarmak için gölete atlayarak büyük bir kahramanlık gösterdi. Ancak ne yazık ki, bu cesaretli eylem suya düşmesine ve boğulmasına yol açtı.

Olay, Diyadin ilçesinde saat 17.45 sıralarında gerçekleşti. Murat Kanyonları mevkisinde amcasıyla koyun otlatan Arsalan Doudkanlou, gölete giren koyunun hayatını kurtarmak için atılıp dengesini kaybederek suya düştü. Çevrede bulunanlar, çocuğun suda çırpındığını fark edince kendi imkanlarıyla kurtaramayınca hemen durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

Olay yerine jandarma, polis, itfaiye, AFAD, sağlık ekipleri ve yardımsever vatandaşlar seferber oldu, gözden kaybolan çocuğu bulabilmek için yoğun bir çalışma başlattı. Ancak yapılan tüm çabalara rağmen sonuç alınamayınca Van'dan gelen Polis Su Arama Kurtarma ekibi devreye girdi. Yaklaşık 4 saatlik yoğun arama çalışmalarının ardından, talihsiz çocuğun cansız bedeni suyun derinliklerinden çıkarıldı. Arsalan Doudkanlou'nun cenazesi, olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Bu acı olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. Arsalan'ın cesur mücadelesi ve kahramanlık girişimi, onu sonsuz bir saygıyla anmamıza neden oldu. Ancak bu trajik olay, suya atladığı koyunu kurtarmak isterken genç yaşında hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı.

Ağrı çocuk ölümü boğulma vakası