Gökçek'ten Sonra Boş Kalan Koltuk İçin Aday Belli Oldu! AK Parti O İsmi Aday Gösterdi

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifası sonrasında AK Parti'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Ankara Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna aday oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifası sonrasında AK Parti’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Ankara Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna aday oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talebi sonrasında istifa eden Melih Gökçek’in istifası sonrasında AK Parti’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın aday olduğu açıklandı. 

MHP VE CHP’DEN ADAY YOK

AK Parti’den aday olarak çıkarılan Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna için bugün oylama yapılacağı belirtildi. CHP ve MHP Belediye Başkanlığı için aday çıkarmayacağını daha önceden açıklamıştı. Belediye Başkanlığı seçimi için 94 oyun yeterli olacağı belirtilirken AK Parti’nin Belediye Meclisindeki sandalye sayısının 100 olduğu biliniyor. 

VEKALET OLARAK ALİ İHSAN ÖLMEZ YER ALIYORDU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa eden Melih Gökçek’in ardından Gökçek’in yerine Ali İhsan Korkmaz vekalet etmeye başlamıştı. 

MUSTAFA TUNA KİMDİR?

1957 yılında Sivas Şarkışla ilçesinde dünyaya gelen Mustafa Tuna’nın 1980 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduğu öğrenildi. 1982-83 yılında ABD’ye giderek burada Akademik gereklilikleri yerine getiren Tuna’nın tez çalışmalarını da tamamlayarak 1995 yılında İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından Doktor Yüksek Mühendis unvanını aldı. Mustafa Tuna, 29 Mart 2009 yılında Ankara Sincan Belediye Başkanı seçilmiş ve 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde bir kez daha Ankara Sincan Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

 

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Mustafa Tuna Mustafa Tuna Kimdir Seçim Belediye Meclis Melih Gökçek