Go-kart Pistinde Korkunç Kaza! İhmal Sonucu Kaza Kurbanı Olan Havvanur Yaşam Savaşı Veriyor!

TAKİP ET

Sarıyer İstinye'de lise öğrencisi Havvanur Yalçın, boynundaki fuların bindiği go-kart aracının tekerine sıkışması sonucunda ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan genç kız yaşam savaşı verirken, olayda ihmal zincirleri gündeme oturdu. Sarıyer Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, bu tarz işletmeler için bir denetleme mekanizması olmadığı ve mutlaka bir kuruma denetleme yetkisi verilmesi gerektiği belirtildi. 5 yıl önce benzer bir kaza Sakarya'da yaşanmış, Tuğba Erdoğan isimli genç kız hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra gözaltına alınan işletme sahibi ise gereken uyarıyı yaptıklarını söyledi.

Sarıyer İstinye’de lise öğrencisi Havvanur Yalçın, boynundaki fuların bindiği go-kart aracının tekerine sıkışması sonucunda ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan genç kız yaşam savaşı verirken, olayda ihmal zincirleri gündeme oturdu. Sarıyer Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, bu tarz işletmeler için bir denetleme mekanizması olmadığı ve mutlaka bir kuruma denetleme yetkisi verilmesi gerektiği belirtildi. 5 yıl önce benzer bir kaza Sakarya’da yaşanmış, Tuğba Erdoğan isimli genç kız hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra gözaltına alınan işletme sahibi ise gereken uyarıyı yaptıklarını söyledi. 

İstinye’de bir go-kart pistinde önceki gün meydana gelen olayda, lise öğrencisi Havvanur Yalçın’ın boynundaki fular, bindiği go-kart aracının tekerine dolandı. Ağır yaralanan genç kız Yedikule Göğüs Hastanesi ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Ameliyata alınan genç kızın durumu ciddiyetini koruyor. Havvanur Yalçın’ın, geçirdiği kaza hakkında yeni detaylar da ortaya çıktı. 

KASK TAKMASI GEREKİYORDU
Arkadaşları ile birlikte Sarıyer İstinye’de bulunan bir go-kart alanına gelen lise öğrencisi Havvanur Yalçın, go-kart aracına binerek emniyet kemerini taktı. Genç kızın güvenlik için boynundaki şalı çıkarması, saçlarını toplaması ve kask takması gerekiyordu. Fakat genç kız bunu yapmazken, işletme çalışanları da kızın bu şekilde go- kart aracını kullanmasına izin verdi. Havvanur Yalçın bir süre boyunca aracı kullandı, ancak boynundaki fuların aracın tekerine dolanması sonucunda kaza yaptı. Ağır yaralanan genç kız, olay yerine çağrılan ambulansla Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. 

İŞLETME SAHİBİ “UYARDIK” DEDİ
Havva Nur Yalçın’ın arkadaşının annesi Tülay Aslan genç kızın o sırada yanında bulunan arkadaşlarının söylediklerini anlattı. Aslan, Go-kart aracına binerken görevliler, ‘Boynundaki şalı çıkar’dedi. Ancak Havva ‘Gömleğimin ön kısmı uygun değil, çıkaramam’ cevabını verdi. Sonra şalın uçlarını düğümleyerek gömleğinin içine koydu. Daha sonrasında bir tur attılar bir şey olmadı. Bir sonraki turda ise şal kullandığı aracın tekerine dolandı. Araç durdu, yanına gittiğimizde nefes alamıyordu. Boynuna morluklar vardı. Hemen görevliler yardımıyla ambulans çağırdık. Hastaneye kaldırdık” ifadelerini kullandı. Olaydan sonra gözaltına alınan işletme sahibi ise ”Biz uyardık, şalı gömleğine soktu. Özel durumu sebebiyle bir şey diyemedik” dedi.

 

 

sarıyer istinye go-kart kaza havvanur havvanur yalçın son dakika haber