Giresun'da PKK İhbarı Yapan Çobanın İhbarı Yapma Nedeni Şok Etti

TAKİP ET

Giresun'un Alucra ilçesinde bir çoban Jandarmayı arayarak PKK'lı teröristler tarafından gasp edildiğini söyledi. Bölgede operasyon yapan Jandarma ekipleri herhangi bir terörist unsura rastlanmadı. Daha sonra Çoban, kaybettiği telefonu garanti kapsamına girsin diye Jandarma'ya yalan ihbar yaptığını itiraf etti. Jandarma ekipleri çobanı gözaltına aldı.

Giresun’un Alucra ilçesinde bir çoban Jandarmayı arayarak PKK’lı teröristler tarafından gasp edildiğini söyledi. Bölgede operasyon yapan Jandarma ekipleri herhangi bir terörist unsura rastlanmadı. Daha sonra Çoban, kaybettiği telefonu garanti kapsamına girsin diye Jandarma'ya yalan ihbar yaptığını itiraf etti.  Jandarma ekipleri çobanı gözaltına aldı.

Giresun'da telefonunu kaybeden bir çoban telefonun garanti kapsamına girmesi için çareyi asılsız terör ihbarı yapmakta buldu. Çobanın ihbarı üzerine Jandarma ekipleri harekete geçerek bölgede operasyon düzenledi. Fakat Çoban  ‘yalan beyan’ yaptığını itiraf edince gözaltına alındı. 

YİYECEĞİNİ VE TELEFONUNU GASP ETTİKLERİNİ SÖYLEDİ
Giresun'un Alucra ilçesi kırsalında çobanlık yapan H.K.  iki kişinin telefonunu ve yiyeceğini kastettiğini söyleyerek Jandarma ihbarda bulundu. Bunun üzerine Jandarma ekipleri bölgede operasyon başlattı. Operasyona jandarma ve özel harekat timleri katılırken çobanın eşgal belirlemek üzere bilgisine başvuruldu. Fakat Jandarma Karakolu'nda çelişkili ifadeler veren çoban H.K.’nın yalanı da böylece ortaya çıktı. 

TELEFONU GARANTİ KAPSAMINA GİRSİN DİYE YALAN SÖYLEMİŞ
Yalan beyan verdiği ortaya çıkınca Jandarma tarafından gözaltına alınan H.K. isimli Çoban, o bölgede telefonunu kaybettiğini ve telefonun garanti kapsamına girmesi için böyle bir ihbarda bulunduğunu söyledi. Çoban ifadesinde olayların büyümesi üzerine yalan beyanda bulunduğunu itiraf ettiğini söyledi.

 

gİresun Alacura çoban ihbar PKK ihbarı son dakika