Gerçek Bir Mucize: Kemik Suyu

TAKİP ET

Yüzyıllardır tüketilen kemik suyu kısık ateşte uzun süre pişerek kolajen, glutamin, prolin, glisin ve aminoasitlerin açığa çıkması sağlanır. Kalsiyum, magnezyum, sülfür ve fosfor gibi minareler açısından zengin olan kemin suyunu vücut kolayca emer.

Gençleştirdiğinizi düşündüğünüz pahalı kremlerinizi, losyonlarınızı, vitamin ve mineral haplarınızı bir kenara koyup, yerine kendi yaptığınız kemik suyunu içmeye ne dersiniz? Neden mi?

CİLDE FAYDALARI

Kemik suyu yoğun kollajen içerir, cildi yaşlanmaya ve kırışıklılarla karşı korur. Saçlara ve tırnaklara iyi gelir. Selülit oluşumunu önler.

KEMİK SAĞLIĞI İÇİN EN DOĞAL İLAÇ

Kemik suyundaki jelâtin, kondroitin ve glukozamin menopoz dönemi kemik erimesini ve eklem hastalıklarını önler. Zayıf kıkırdak dokusunu güçlendirir. Özellikle çocukların ve 30 yaş üstü insanların tüketmesi gerekir. Aynı zamanda kemik suyunun içinde olan glukozaminin ağrıyı azaltan bir etkisi vardır ve zarar gören eklemleri onarır.

DİĞER FAYDALARI İSE;

Soğuk algınlığını önler, gribe iyi gelir. Hafızayı güçlendirir Alzheimer’i önler. Vücudu rahatlatıcı etkiye sahip olan glisin amino asidi içerir. Antioksidan özelliği sayesinde uykusuzluğa bağlı stresi azaltır. Ameliyat sonrası yara iyileşmesini hızlandırır Gelişme çağı çocuklarda büyüme hormonu salımını uyarır.

KEMİK SUYU NASIL YAPILIR?

1 kilo ilikli kemiği önce 2-3 kaşık sirke eklediğiniz suda bir saat bekletin. Sonra tencereye bol su koyun, 1 soğan, 2 havuç, 2 kereviz sapı, 1 tatlı kaşığı deniz tuzu ile kısık ateşte en az 8 saat pişirin. Üzerinde oluşan köpüğü aralıklarla alın. Jelâtin kıvamı oluşunca başarılı oldunuz demektir. Soğuyunca buzdolabında 3- 4 gün veya buzluk kısmında 3 ay saklayabilirsiniz. Ancak kemik suyu iyi geliyormuş diye ölçüyü kaçırmayın. Günde 1 bardak içmeniz yeterli.

kemik suyu kemik suyunun faydaları kemik suyuna çorba kemik suyu nasıl çıkarılır kemik suyu nasıl yapılır kemik suyu nasıl içilir