Genç Kızın İntiharına Neden Olan Eski Sevgili Müebbetle Yargılanacak

TAKİP ET

Antalya'da 19 yaşındaki sevgilisi Zehra Demir yeniden birlikte olmaya zorlayarak ailesi ile yaşadığı evin kapısına bıçakla dayanan ve intihar etmesine neden olan 18 yaşındaki Süleyman Taruk, kasten adam öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak. Konu hakkında açıklama yapan Zehra Demir'in avukatı Hadi Cin, Kararın kadına şiddete yönelik yargılar açısından bir ilk olduğunu söyledi.

Antalya'nın Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi'nde yaşayan Zehra Demir Aynı mahallede oturan Süleyman Taruk ile bir süre aşk yaşadı. Genç kadın daha sonra sevgilisi ile olan ilişkisini noktaladı. Ancak ayrılmalarına rağmen 18 yaşındaki genç Zehra Demir'in peşini bırakmadı. Zehra demiri sürekli telefonla arayıp taciz eden Taruk, Genç kız 10 defa cep telefon numarası değiştirmesine rağmen tacizlerini sürdürdü. Yeniden birlikte olmak için taciz ve tehditlerine devam eden Taruk,  28 Eylül bir genç kızın telefonla aradı. Iddiaya göre genç kıza yeniden birlikte olmak istediğini söyleyen Taruk, kabul Etmemesi durumunda yaşadıklarını ailesine anlatmakla tehdit etti.
Süleyman Taruk, Telefon görüşmesinin akşamında misafirleri bulunan demir ailesinin kapısına gelip zile bastı. Aile fertleri kapıya Çıkınca da Zehra Demir ile görüşmek istediğini söyledi. Aile üyeleri olay çıkmasından korkarak Baba hakim Demir'in Kim geldi sorusuna tanımadıkları birinin yanlışlıkla Zile bastığı yönünde yanıt verdi. Yeniden kapı zili çalınca da Zehra Demir'in iki kardeşi apartmanın kapısına indi. Kapı önünde bekleyen ve elinde bıçak olan Süleyman Taruk’u iki kardeş gitmesi için uyardı. Ancak tartışmalar devam ettiği sırada Zehra Demir 4. kattaki evlerinin penceresinden atlayarak intihar etti.

6 GÜN SONRA SERBEST KALDI

Hemen ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan genç kız hayatını kaybetti. Aynı gece gözaltına alınan eski sevgili ise 1 gün sonra intihara yönlendirme suçundan tutuklandı. Soruşturma sonunda Savcılık tarafından Antalya 4 ağır ceza mahkemesine dava açıldı. Ağır Ceza Mahkemesi 4 Ekim günü intihara yönlendirme suçundan 4 yıl 16 aya kadar hapis cezası öngördüğü ve bu nedenle davanın Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmesi gerektiğini bildiren ek dosyada görevsizlik kararı verdi. Süleyman Taruk da suçun mahiyetinin değişme ihtimali delin durumu ve tutuklanma nın tekbiri oluşu nedeniyle tutukluluğunun 6. gününde tahliye edildi.
Antalya 16 Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava yeniden açıldı. Demir ailesinin avukatı Hadi Cin, Yargılamanın başlaması ile birlikte davanın ağır cezada görülmesi talebinde bulundu. Asliye Ceza Mahkemesi'nde davanın üst mahkemede görülmesi gerektiğini belirterek görevsizlik kararı verdi.

 

antalya intihar eski sevgili son dakika son dakika haberi