Genç Kızdan Kan Donduran İtiraf! Evinin Tuvaletinde Doğurdu, Pencereden Apartman Boşluğuna Attı

TAKİP ET

Çorum'da Geçtiğimiz aylarda yaşanan olay Türkiye'yi derinden sarsmıştı. 19 yaşındaki genç kız evinin tuvaletinde dünyaya getirdiği bebeğini apartman boşluğundan atarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmış ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Yaşanan korkunç olaya ilişkin dava Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Ilk duruşmaya tutuklu sanık 19 yaşındaki M.M.B'nin yanı sıra annesi ve kız kardeşiyle avukatlar katıldı. 

"KORDUNUNU KOPARDIM, SOĞUK SUYLA TEMİZLEDİM"

Sanık olay tarihinde 18 yaşında olduğunu belirterek yaşananlardan dolayı üzüntü ve olduğunu söyledi. Sanık savunmasında, "Babamın şehir dışında olduğu bir gündü. Annem ve ablam vardı evde. Akşam saatleriydi. Salonda onlarla birlikte otururken sancılarım başladığı için tuvalete gittim. Sonra birden doğum gerçekleşti ve çocuk yere düştü. Kordonunu kopardım, soğuk suyla temizledim. Yaşadığını kontrol etmek için elimi ağzına götürerek, nefes alıp almadığını kontrol ettim. Ancak hiç yaşam belirtisi yoktu. Belki nefes alır diye yaklaşık yarım saat başında bekledim ama hiç nefes almıyordu." dedi. 

"PENCEREDEN BOŞLUĞA ATTIM"

Uzun sürek tuvalete kaldığı için kendisine seslenen annesinden poşet sevdiğini söyleyen sanık, "Annem de poşeti ne yapacağımı sordu. Ben de tuvaletin çöpünü atacağımı söyledim. Poşeti alınca da pencereden boşluğa attım. Atmadan önce çocuğu poşetle dışarı çıkarabilir miydim, bilmiyorum. Zaten sonra bayılmışım ve ambulansla beni hastaneye götürmüşler."  ifadelerini kullandı.

"YAŞADIĞINI BİLSEYDİM ZATEN ATMAZDIM"

9 ay boyunca hiç doktora gitmediğini hamileliğini gizlemek için balo elbiseleri giydiğini söyleyen Sanık, "Bebeğimin yaşadığını bilseydim zaten atmazdım." dedi. 19 yaşındaki genç kızın annesi tanık olarak ifade verdi. Kızını baygın olarak bulduktan sonra hastaneye götürdüklerini söyleyen anne B.B. "Hamileliği hiç dikkatimi çekmedi. Bol kıyafetler giyiyordu. O gün hastaneye götürünce acı gerçekle karşılaştık."  dedi. 

"BANYODAN ÇIKTI VE BAYILDI"

Mahkemede yine tanık olarak ifade veren abla M.B. ise Kardeşiyle aynı odada kaldık fakat hamileliğin hiç fark etmediğini belirterek,  "Zaman zaman karnının ağrıdığını söylüyordu. O gün annemden çöpleri boşaltmak için poşet istemişti. Bir süre sonra da banyodan çıktı ve bayıldı. Sonra ambulans geldi ve hastaneye götürdüler. Evde doğum yaptığını öğrendik." dedi.
 Duruşma mahkeme heyeti tarafından başka bir tarihe ertelendi.

çorum bebek apartman boşluğu son dakika