Gelin Arabasıyla Kaçak Göçmen Taşırken Öyle Bir Hata Yaptılar ki...

TAKİP ET

Kiraladıkları lüks bir aracı gelin arabası gibi süsledikten sonra İstanbul'dan Antalya'ya kadar gelen ve buradan da illegal yollarla yurt dışına gitmek isteyen kaçak göçmenler...

Kiraladıkları lüks bir aracı gelin arabası gibi süsledikten sonra İstanbul’dan Antalya’ya kadar gelen ve buradan da illegal yollarla yurt dışına gitmek isteyen kaçak göçmenler, konvoy ve gelini unutunca yol kontrolünde Jandarma’ya yakalanmaktan kurtulamadılar. Pakistan ve Afganistan uyruklu hepsi erkek olan 11 kişi Jandarma tarafından gözaltına alındı. Jandarma, araçta yaptığı aramada can yelekleri de buldu.

İstanbul’da kiraladıkları lüks bir aracı gelin arabası gibi süsledikten sonra illegal yollardan yurt dışına kaçmak için Antalya’ya doğru yola koyula 8’i Afgan, 3’ü Pakistan uyruklu olduğu öğrenilen 11 kaçak göçmen, Antalya’ya kadar yakayı ele vermeden gelmeyi başardılar. Ancak Antalya’nın Döşemealtı ilçesinin girişinde kontrol noktası oluşturan jandarma ekipleri, gelin arabasının konvoysuz ilerlediğini görünce şüphelenerek lüks aracı durdurdu. Jandarma ekipleri, araçta yaptıkları aramada gelin yerine 11 kaçak göçmen ve can yelekleri ile karşılaşınca neye uğradıklarını şaşırdılar. Kaçak göçmenler ifadelerinin alınması için jandarma tarafından karakola götürüldü. Sahte gelin arabasını süren ve organizatörlük yaptığı da öğrenilen Filistin asıllı A.İ.M.’nin, jandarmadaki ifadesinden sonra adliyeye sevk işlemi yapıldı.   

Gelin Arabası Profesyonel Süslenmiş

Kaçak göçmenler, yolculuk esnasında şüphe çekmemek için gelin arabasını oldukça profesyonel süslemişler. Sahte gelin arabasının arka camında A.A şeklinde gelin ve damadın baş harfleri ile yüzük motifli olan bir resim yer alırken, ön kaputta çiçek ve lasitklere kadar sarılmış olan kurdeleler vardı.   

           

gelin arabası kaçak göçmen Antalya Döşemealtı Jandarma Afgan Pakistan İstanbul