Gazzeliler Ekmek Bulmakta Zorlanıyor

TAKİP ET

İsrail savaş uçaklarının yoğun bombardımanı altında yaşamını sürdürmeye çalışan Gazze halkı, yaşanan gıda sıkıntısından dolayı kısıtlı olarak hizmet verebilen birkaç fırından ekmek alabilmek için uzun kuyruklar oluşturuyor.

Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinliler, israil ordusunun bölgeyi hedef alan ve 9 günden bu tarafa süren saldırılarının yanı sıra elektrik ve su kesintileri ile gıda tedarikinin temin edilememesinden dolayı ekmek krizi yaşıyor. 

Bölgedeki her kısıtlamanın bir diğeriyle bağlantısı olduğu için elektrik kesintisinden dolayı değirmenlerin çalışmaması nedeniyle un üretilemiyor. Gazze Şeridi'nde ekmeğin temel malzemesi olan un kısıtlı miktarda kaldı. 

Gazze'de yeterli miktarda un olmamasından dolayı çok sayıda fırın kepenklerini indirirken, sadece birkaç fırın ekmek üretimi yaparak hizmetine devam ediyor. 

Ancak bu fıırnlarda üretilen ekmeklerde Gazze Şeridi'nde yaşayan halk için yetersiz olduğundan, Gazze halkı aileleri için kısıtlı sayıda ekmek alabiliyor. 

Her ailenin ekmek almasını sağlamak için fırıncılar, bir kişiye her biri bir kilogram gelen ekmek paketinden bir tane veriyor. 

Kimliğini açıklamayan bir fırın sahibi, Gazze Şeridi'nde un olmadığından dolayı durumun her geçen gün daha da kötüye gittiğini ifade etti. 

Flistinli fırın sahibi, bir parça ekmek alabilmek için yüzlerce Gazzeli'nin sabahtan akşama kadar kuyrukta beklediğini söyledi. 

4 saatten beri ekmek kuyruğunda beklediğini belirten Filistinli Mutez İmran, "Ekmeği çok az miktarda alabildiğim için 9 kişilik aileme yetmiyor. Dünya, mazlum ve mağdur olan Gazze halkının yanında durmalıdır. Burada tıbbi ve insani kriz yaşanıyor. Şimdi de gıda kriziyle karşı karşıya bulunuyoruz." dedi.  

Gazze Şeridi gıda krizi kara ekmek ekmek İsrail Türkmenlere bombardıman bombardıman