Gazze Şeridi'ndeki Büyük Dönüş Yürüyüşü Eylemlerine '30 Mart' Arası

TAKİP ET

İsrail'in ablukasındaki Gazze Şeridi'ne düzenlenen yoğun bombardımandan sonra neredeyse 1 yıldır her Cuma aralıksız düzenlenen Büyük Dönüş Yürüyüşü eylemleri alınan istisnai bir kararla bugün düzenlenmedi.

İsrail’in ablukasındaki Gazze Şeridi’ne düzenlenen yoğun bombardımandan sonra neredeyse 1 yıldır her Cuma aralıksız düzenlenen Büyük Dönüş Yürüyüşü eylemleri alınan istisnai bir kararla bugün düzenlenmedi.

Büyük Dönüş ve Ablukayı Kırma Yürüyüşü Heyetinin yaptığı yazılı açıklamaya göre ‘kamu yararı’ dikkate alınarak ve 30 Mart tarihinde gerçekleşecek olan ‘milyonluk gösterinin hazırlıkları’ dolayısıyla Gazze – İsrail sınırında bu hafta Cuma düzenlenecek olan Büyük Dönüş Yürüyüşü eylemi yapılmayacak.

Bu kararın istisnai bir karar olduğu ve Büyük Dönüş Yürüyüşü eylemlerinin devam edeceğinin belirtildiği açıklamada eylemlerin, Filistinli mülteciler topraklarına dönene ve abluka kaldırılana kadar süreceğine de değinildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee tarafından yapılan açıklamada Gazze’deki 100 Hamas noktasının İsrail savaş uçakları ve helikopterleri tarafından sabah erken saatlerde vurulduğu bilgisine yer verildi.

30 Mart 2018 tarihinden beri sürmekte olan barışçıl Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine İsrail askerleri tarafından yapılan müdahalelerde 230’u aşkın Filistinlinin şehit olduğu bilgisi Gazze Sağlık Bakanlığı verilerinde yer aldı.   

Filistin Büyük Dönüş Yürüyüşü İsrail Gazze Şeridi son dakika